Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, яку техніку росіяни кидають на Роботине після взяття Авдіївки
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, яку техніку росіяни кидають на Роботине після взяття Авдіївки

Після боїв за Авдіївку окупанти відправили в атаку на Роботине 70-річні танки

20 лютого 2024, 10:35
Поділіться публікацією:

Після жорстких боїв за Авдіївку, під час яких Росія зазнала великих втрат, окупанти повірили у свої сили і пішли у наступ одразу на кількох напрямках. Так під час атаки на Роботине Запорізької області росіяни задіяли немодернізовані 70-річні танки Т-55. В результаті 42-а мотострілецька дивізія зазнала катастрофи, намагаючись подолати рівнинну місцевість і дійти до позицій, які утримує 65-та механізована бригада ЗСУ. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Forbes". 

ЗМІ дізналися, яку техніку росіяни кидають на Роботине після взяття Авдіївки

Танки Т-55. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що окупанти задіяли десятки 41-тонних чотиримісних Т-55, 13-тонних броньованих тягачів МТ-ЛБ на 13 осіб і 13-тонних бойових машин БМП з місцем на 11 бійців. ЗСУ їх закидали касетними снарядами, протитанковими ракетами і змогли зупинити цю атаку.

"Те, що росіяни не змогли збільшити свою вогневу перевагу після Авдіївки, не повинно викликати подиву. Російські військові спочатку направили 40 000 військових, щоб атакувати гарнізон Авдіївки своїми кількома тисячами. Після того як 13 000 росіян загинули або були поранені до початку грудня, Кремль посилив 2-у та 41-у загальновійськові армії навколо Авдіївки. Ще тисячі людей загинули, у тому числі 1300 за один день, коли російська кампанія досягла кульмінації", — додали у виданні.

Наразі в Україні нараховується 470 тисяч російських військових, чверть з яких — піхота та екіпажі автотранспорту. В Авдіївці постраждали 6% загальної чисельності — кожен четвертий бойовий підрозділ.

Водночас Кремль продовжує мобілізувати війська і відновлює військову техніку. За оцінкою аналітиків, росіяни мають достатньо людей і техніки, щоб продовжувати бойові дії до 2025 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під неймовірним натиском противника, який стирав Авдіївку з лиця землі ракетами, снарядами та бомбами, а також мав колосальну чисельну перевагу, українські військові залишили місто, відійшовши на заздалегідь підготовлені позиції. Втрати росіян за місяці штурму, який було розпочато у жовтні минулого року, становили близько 400 одиниць важкої техніки, а також десятки тисяч людей. Як зазначав заступник командира Третьої окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін, таких втрат, як у боях за Авдіївку, росіяни, схоже, ще ніде не зазнавали. Які висновки з битви за Авдіївку можна зробити зараз? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини