Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, яку пастку Україна підготувала для росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, яку пастку Україна підготувала для росіян

Шляхом виробництва макетів техніки, Сили оборони України вводять ворога в оману

6 вересня 2023, 18:10 comments3473
Поділіться публікацією:

Українські військові та винахідники знайшли спосіб заманити росіян у пастку. Зокрема, шляхом виробництва макетів техніки, які допомагають українській армії вводити ворога в оману. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "The Guardian".

ЗМІ дізналися, яку пастку Україна підготувала для росіян

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"У запиленому цеху група українських експертів наввипередки виготовляє артилерійські гармати, що ніколи не вистрілять, радарні комплекси, які нічого не можуть виявити, та ракети без вибухівки. Це макети мають на меті відвернути російський вогонь, витрачаючи ворожі боєприпаси, ракети та безпілотники. І водночас захистити справжню техніку та солдатів, які її обслуговують", — пише видання.

Макети військової техніки роблять з пластику, обрізків дерева, пінопласту, металу. The Guardian розповідає, що успіх цього незвичного виробництва вимірюється тим, як швидко знищується готова продукція, адже щоб стати ціллю ворога, вона має виглядати абсолютно ідентично справжній техніці.

"Коли військові приходять до нас і кажуть, що у них закінчилися макети, це означає, що ми успішно впоралися зі своєю роботою", — каже журналісту один із фахівців (імена людей та місцезнаходження виробництва не розголошуються).

Доказами успіху наповнена шафа у майстерні. Серед них: двигун та зім'яті фрагменти іранських дронів "Шахед", розбите крило російського безпілотника "Ланцет" — обидва заманили макети техніки, виготовлені тут.

Готові макети легко транспортуються для монтажу на передовій, де, наприклад, артилерійську гармату можна зібрати всього за 20 хвилин.

Читайте також на порталі "Коментарі" — провівши 5 вересня оплесками у відставку міністра оборони України Олексія Резнікова, нардепи 6 вересня підтримали (338 голосами) як нового главу Міноборони — екс-глава Фонду державного майна (ФДМ) Рустема Умерова. Які очікування від цієї кадрової перестановки? Що слід зробити Умерову, щоб зміцнити Міноборони (МО) та загалом здатність України дати більш ефективну відсіч російській агресії? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини