Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, які країни погодилися передати "групі Вагнера" зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, які країни погодилися передати "групі Вагнера" зброю

Пригожин намагається випрошувати зброю у дружніх Росії країн

20 квітня 2023, 16:40 comments2085
Поділіться публікацією:

На початку року Китай відмовив "Групі Вагнера" у постачанні зброї для війни в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку інформацію отримала американська розвідка, пише "Financial Times".

ЗМІ дізналися, які країни погодилися передати "групі Вагнера" зброю

Вагнеровці. Фото: з відкритих джерел

Серед секретних документів Пентагону, що втекли в Мережу, було посилання на розвідувальний звіт. У ньому повідомлялося, що Євген Пригожин запитував у Китаю боєприпаси та техніку "на початку 2023 року".

Видання вважає, що прямий запит "Групи Вагнера" до Китаю вказує на те, що Пригожин мав певну впевненість у готовності Пекіна допомагати Росії зброєю. Проте, згідно зі звітом, станом на початок січня Китай не передавав вагнерівцям жодної зброї і загалом не обговорював із угрупованням це питання.

У тому ж звіті, на який посилається Financial Times, йдеться про більш успішні запити зброї у Сирії та Білорусі. Зокрема, стверджується, що до початку січня Білорусь уже поставила половину від раніше обіцяних обсягів невказаної зброї і навіть запропонувала "Групі Вагнера" постачання ще 300 тисяч пострілів до гранатомета ВОГ-17. По Сирії відомі масштаби постачання вкрай несуттєві – шість гранатометів СПГ-9 та 180 гранат, які були відправлені у невстановлений час.

Крім того, документ стверджує, що структури Пригожина намагалися закупити зброю Туреччини. Зокрема, їх цікавили безпілотники, системи радіоелектронної боротьби, контрбатарейні системи та гаубічна артилерія. Відомо, що як мінімум за гаубицями, контрбатарейними системами та засобами боротьби з дронами вагнерівці отримали відмову.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого боїться Сеул – чи є шанси, що південнокорейська зброя таки опиниться в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини