Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, яке рішення ухвалив Київ, заради порятунку Авдіївки
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, яке рішення ухвалив Київ, заради порятунку Авдіївки

За інформацією Forbes, Україна кинула на порятунок Авдіївки одну з найкращих своїх бригад, йдеться про 3-ю штурмову бригаду

12 лютого 2024, 11:55 comments3806
Поділіться публікацією:

Українське командування зміцнює Авдіївку на фоні спроб окупантів із різних флангів захопити місто. Є підстави вважати, що на порятунок Авдіївки могли відправити одну із найкращих бригад української армії – 3-ту десантно-штурмову бригаду. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

ЗМІ дізналися, яке рішення ухвалив Київ, заради порятунку Авдіївки

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

"Це єдина українська сухопутна бойова бригада, про яку ми точно знаємо, що станом минулого тижня вона знаходилася в резерві на сході України", — зазначають журналісти.

Водночас, як пише "Forbes", те, що українці зміцнять Авдіївку, не було вирішеним питанням. Очевидно, вирішивши залишитися та боротися, українські війська беруть на себе величезний ризик.

Наголошується, що зараз російським окупантам після чотирьох місяців боїв вдалося частково прорвати оборону Авдіївки. Росіяни наблизилися впритул до головної дороги, якою український гарнізон, зосереджений на 110-й механізованій бригаді, отримує постачання до міста.

"На той момент у [командувача угрупуванням "Таврія" Олександра] Тарнавського було два варіанти. Відвести вцілілі частини 110-ї бригади з відкритої східної частини міста та закріпити українську лінію в центрі Авдіївки або одразу за містом, на заході. Або — посилити 110-ту бригаду і спробувати відтіснити набагато більші російські сили від ліній постачання гарнізону", — пише видання.

Проте цілком можливо, зазначають у Forbes, що остаточне рішення ухвалював не Тарнавський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські окупанти підтвердили свій поступ у районі Авдіївки на тлі позиційних боїв. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 лютого, показують, що загарбники просунулися вздовж Залізничного провулка на півночі Авдіївки та на схід від Невельського (на південний захід від Авдіївки). Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини