Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, яка зброя змінює правила війни: чи має її Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, яка зброя змінює правила війни: чи має її Україна

Forbes пояснило, що колись безпечні окопи стали смертельними пастками

12 вересня 2024, 09:15 comments5859
Поділіться публікацією:

Зовсім невеликі дрони повністю переписують правила піхотної війни. Їх застосування перетворює, здавалося б, безпечні місця на передовий на смертельні пастки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

ЗМІ дізналися, яка зброя змінює правила війни: чи має її Україна

Дрони. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що раніше у війні мав більш виграшні позиції той, хто зумів краще "заритися" у землю. Це було невід'ємною частиною заняття оборонних позицій упродовж більш, ніж сторіччя. З розвитком вогнепальної зброї в 19 столітті піхота перейшла від щільних рядів до розосередження та укриття. До Першої світової війни єдиним способом вижити під інтенсивним артилерійським та кулеметним вогнем було копання окопів.

"З того часу оборона майже не змінилася. Солдат Західного фронту 1916 року почуватиметься як удома в окопах України 2024 року, здивувавшись хіба що сонячним батареям та смартфонам. Але, як зазначив президент Зеленський, це не просто окопна війна Першої світової війни, а "Перша світова війна з дронами — і дрони змінили все", — пише видання.

"Дрони, побутові квадрокоптери, оснащені механізмом для скидання однієї або декількох гранат, можуть скидати бомби з надзвичайною точністю з чималої висоти. Будь-який солдат в окопі може вирити собі могилу. БПЛА можуть вертикально пікірувати на оборонні позиції, а сітки проти безпілотників тепер здаються універсальними в окопах з обох боків. Для захисту від безпілотників також встановлено багато укриттів над головою. Однак найбільше змінилася ситуація з раніше безпечними бункерами і бліндажами", – йдеться в матеріалі.

Видання зазначило, що вражаючі атаки "дронів-драконів", які розпорошують запальну суміш термітів на російські позиції, можуть мати на меті не лише спалення укриття. На відео російського окупанта, який знімав наслідки атаки термітного безпілотника, видно, що він пропалив дірки у сітці для захисту від безпілотників у кількох місцях, що потенційно робить їх уразливими.

У матеріалі підкреслюється, що велика кількість малих безпілотників робить багато раніше отриманих знань неактуальними.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США хочуть отримати від Зеленського детальний план: про що йдеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини