Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, яка заява Макрона про Україну розлютила чиновників Вашингтона
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, яка заява Макрона про Україну розлютила чиновників Вашингтона

За інформацією Вloomberg, заява Макрона про відправку військ до України викликала нерозуміння в США

27 березня 2024, 09:47
Поділіться публікацією:

Заява президента Франції Еммануеля Макрона про можливе відправлення військ в Україну розлютила американських чиновників, які за умов анонімності заявляють, що такий крок може навіть призвести до ризику зіткнення з Москвою. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Вloomberg".

ЗМІ дізналися, яка заява Макрона про Україну розлютила чиновників Вашингтона

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, оскільки Великобританія більше не входить до Європейського Союзу, а уряд Німеччини розколотий, президент Франції Макрон вирішив зайняти місце номінального глави континенту у зовнішній політиці. Але не всі його союзники переконані, що він найкращий захисник їхніх інтересів.

Зокрема, заява Макрона викликала миттєву та публічну критику з боку канцлера Німеччини Олафа Шольца.

За словами анонімного американського чиновника, змусивши Берлін публічно виключити можливість відправлення військ, Макрон зумів розвіяти двозначність щодо червоних ліній союзників, що зберігається.

Інші анонімні чиновники вважають, що заява Макрона не була дуже розумною з точки зору оперативної безпеки, особливо з огляду на те, що кілька країн уже непублічно мають певний персонал в Україні.

Питання військової єдності Європи стає ще важливішим зараз, коли Путін натхненний перемогою на виборах, які він організував у річницю анексії Криму, тоді як багатомісячні сумніви щодо постачання зброї Україні ще не розвіялися.

Як зазначає Вloomberg, є ще й внутрішня політика Франції. Макрон виводить Україну на передній план передвиборчої кампанії до Європарламенту у червні, представляючи свою вкрай праву суперницю Марін Ле Пен союзницею Путіна.

Читайте на порталі "Коментарі" — Франція може прямо воювати з Росією: ЗМІ назвали всі варіанти, які на столі у Макрона.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини