Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, як уже підготувалася Україна до зимових обстрілів РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, як уже підготувалася Україна до зимових обстрілів РФ

За інформацією The Economist, очікуючи зимових обстрілів, Україна зберігає запаси трансформаторів за кордоном

3 жовтня 2023, 16:00
Поділіться публікацією:

Готуючись до нової атаки на енергетичну систему, Україна виготовить або замовить 100 нових високовольтних трансформаторів на заміну знищених атаками росіян, з них більша частина зберігається за кордоном . Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The Economist".

ЗМІ дізналися, як уже підготувалася Україна до зимових обстрілів РФ

Україна зберігає запаси трансформаторів за кордоном

"Було замовлено 100 нових високовольтних трансформаторів, половина з яких буде вироблена в Україні, а половина закуплена за кордоном. Але через удари по українських заводах вітчизняних трансформаторів було виготовлено дуже мало. Іноземні трансформатори зберігатимуться в Польщі та Румунії доти, доки вони не будуть потрібні", — йдеться у матеріалі.

The Economist пише, що українські інженери виконали хорошу роботу.

Вони розробили унікальні схеми розподілу електроенергії та обладнання по всій країні.

Також після проведення модернізації в Україні залишилося багато старих, але лише нещодавно виведених із експлуатації трансформаторів, які можна знову підключити у разі потреби.

Міністр енергетики України Герман Галущенко каже, що Україна тепер має великий досвід того, як справлятися з великомасштабними атаками.

Але він очікує, що росіяни також матимуть уроки з їхнього досвіду "нездатності зруйнувати систему". За його словами, країні потрібно більше систем протиповітряної оборони.

The Economist побувало на одній з електростанцій, яка зазнала удару минулого року: російська ракета, яка летіла прямо до машинної зали, за частку секунди до зіткнення потрапила до частини з численних ліній електропередач станції, це збило її з курсу і врятувало серце системи. . З початку вторгнення Росія запустила цією станцією 8 ракет.

Сьогодні по всій території електростанції бастіони заповнені піском оточують ключові елементи, щоб захистити їх від уламків. Але, за словами директора, у разі прямого влучення це не допоможе. Ізолювати високовольтні трансформатори в бетонну оболонку не можна, оскільки вони перегріються.

Також видання "Коментарі" повідомляло — як потрібно підготуватися до зими, щоб не залишитися без світла та тепла — головні ризики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини