Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися справжню мету ударів дронів по РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися справжню мету ударів дронів по РФ

За інформацією NYT, удари по Росії знижують здатність Кремля вести війну проти України.

1 серпня 2023, 15:10 comments1662
Поділіться публікацією:

Атаки дронів на Москву та інші регіони Росії знижують здатність Кремля вести війну проти України. Вони дозволяють поглибити розбіжності серед російського командування. Як передає портал "Коментарі", про це пише The New York Times.

ЗМІ дізналися справжню мету ударів дронів по РФ

Атака дронів. Фото: з відкритих джерел

Видання процитувало президента України Володимир Зеленського, який напередодні заявив, що поступово війна повертається на територію РФ, а саме до символічних центрів та військових баз.

Як зазначають автори, цілями атак на території Росії є військові об'єкти, які допомагають вести війну проти України. На думку аналітиків, такі удари, зокрема по Москві, несуть не тільки символічне, але й стратегічне значення.

"Напади України на Росію є більш ніж просто символічною відплатою, кажуть військові аналітики, і можуть мати вирішальне значення для ширших зусиль Києва знизити здатність Кремля вести війну. Вони могли б змусити російських військових планувальників прийняти важкі рішення про те, як розгорнути ресурси, і розпалити і без того глибокі розбіжності в російському командуванні", — йдеться у матеріалі.

Генерал-лейтенант у відставці та колишній головнокомандувач армії США в Європі Фредерік Ходжес вважає, що головна перевага росіян — це маса. За його словами, найкращий спосіб нейтралізувати цю перевагу — знищити, погіршити або порушити роботу штаб-квартир та логістики.

Він додав, що удари по Росії "створюють проблеми визначення пріоритетів для російського вищого командування", тому кожного разу, коли безпілотник вибухає в центрі Москви, зростає невизначеність щодо того, куди Україна вдарить наступного разу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Москва знову здригалася від вибухів: що сталося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини