Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, скільки максимум літаків F-16 Україна зможе використати цього року
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, скільки максимум літаків F-16 Україна зможе використати цього року

За інформацією NYT, Україна зможе використати не більше 10 F-16 цього року через брак пілотів

30 липня 2024, 12:57 comments1131
Поділіться публікацією:

Україна сподівається використати в бою літаки F-16 вже цього року, але через брак підготовленого персоналу зможе задіяти не більше десяти винищувачів. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі The New York Times.

ЗМІ дізналися, скільки максимум літаків F-16 Україна зможе використати цього року

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Україна планує використовувати F-16 із потужними системами радіоелектронної боротьби та різноманітним озброєнням разом із західними системами ППО, такими як Patriot, щоб розширити зону небезпеки для російських пілотів. Ці літаки також посилять захист українських міст та критичної інфраструктури від ракетних та безпілотних атак.

"Росія мала так багато часу, щоб зміцнити свою оборону, особливо вздовж лінії фронту. F-16 та їхні пілоти зіткнуться з жорстким опором російської ППО як на землі, так і в небі", — зазначає Хантер Столл, аналітик з питань оборони в дослідницької організації RAND.

Офіційні особи США повідомили, що планують підготувати цьогоріч близько 20 льотчиків. Навчання проходить у США, Нідерландах та Данії.

Командири Повітряних сил заявляють, що зазвичай на один літак виділяють не менше двох пілотів для відпочинку та навчання. Тому на бойові завдання зможуть вилітати лише близько 10 F-16 наданих Україні. Обмежуючим чинником є і брак навченого технічного персоналу обслуговування винищувачів.

Минулого року було створено авіаційну коаліцію, в рамках якої Нідерланди та Данія передадуть Україні винищувачі F-16. Спочатку планувалося, що літаки з'являться в українському повітряному просторі влітку 2024 року, але офіційної інформації про передачу поки що немає.

Читайте також на порталі "Коментарі" – лише шість українських пілотів закінчили навчання літати на винищувачах F-16, які мають бути доставлені Україні у серпні. Загалом цього року Україна отримає лише одну ескадрилью F-16, приблизно 20 винищувачів, а це набагато менше, ніж вона розраховувала. Про це пише Telegraph.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини