Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, скільки чоловіків в Україні спробували уникнути призову до армії
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, скільки чоловіків в Україні спробували уникнути призову до армії

За інформацією FT, в Україні 800 тисяч чоловіків пішли у "підпілля", щоб уникнути призову до армії

5 серпня 2024, 11:22
Поділіться публікацією:

Приблизно 800 000 чоловіків пішли в "підпілля", щоб уникнути армії, змінивши адресу та влаштовуючись на роботу за готівку. Це призводить до того, що співробітники ТЦК частіше стали орієнтуватися на компанії, в яких працівники фізично присутні. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Financial Times розповів голова парламентського комітету з економічних питань Дмитро Наталуха.

ЗМІ дізналися, скільки чоловіків в Україні спробували уникнути призову до армії

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Нардеп розповів, що на тлі мобілізації з початку повномасштабної війни компанії втратили в середньому 10-20% своєї робочої сили через заклик або еміграцію. Новий наступ росіян цього року змушує ще більше людей переїхати.

Як зазначив парламентар, все більше підприємств в Україні закриватиметься через брак ресурсів. Це негативно вплине на економіку. Очікується, що до кінця вересня ситуація може сягнути критичної точки.

"Ви можете мобілізувати 1 мільйон людей, але якщо у вас немає ресурсів, щоб їх озброїти, то в цьому немає сенсу. Армія буде беззахисною, якщо економіка звалиться", — наголосив депутат.

У той же час, ухвалення законопроекту про економічне бронювання дозволить зберегти на місцях 895 тисяч осіб і принесе військовим близько 200 мільйонів гривень.

"Ці гроші не залежать від того, в якому настрої прокинеться Віктора Орбан або хто стане наступним президентом США", — пояснив Наталуха, натякаючи на неодноразові затримки допомоги ЄС через прем'єр-міністра Угорщини.

Однак подібна пропозиція викликає багато суперечок та критики на тлі дефіциту солдатів на фронті. Водночас, система призову, заснована на фінансах, виглядає як несправедлива.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ЗСУ можуть отримати суттєву допомогу без мобілізації: що має зробити ВР.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини