Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, скільки часу потрібно Путіну для застосування ядерної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, скільки часу потрібно Путіну для застосування ядерної зброї

Якщо Путін і зважиться на удар по Україні ядерною зброєю, то він його, в першу чергу, може завдати по військових об'єктах

4 жовтня 2022, 17:48 comments1724
Поділіться публікацією:

Росія має близько 2 тисяч ядерних боєголовок приблизно на дюжині складів по всій країні і потрібен час, щоб доставити їх на пускові установки. Тому страшилки російських пропагандистів про те, що президент РФ Путін одним натисканням кнопки може завдати удару ядерною зброєю, не відповідають дійсності. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Bloomberg.

ЗМІ дізналися, скільки часу потрібно Путіну для застосування ядерної зброї

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Експерт з ядерної безпеки в Інституті ООН з досліджень у галузі роззброєння в Женеві Павло Подвиг заявив, що після того, як вищим військовим командуванням ухвалено рішення про завдання удару ядерною зброєю, воно вивозить зі сховищ і переміщається в те місце, звідки заплановано завдавати удару. Це робиться приблизно за добу і немає впевненості в тому, що це переміщення не буде відстежене супутниками.

На сьогоднішній день, як у США, так і в Європі спецслужби зазначають, що такого переміщення в РФ не відбувається.

За інформацією видання, Росія має приблизно 1900 таких озброєнь часів холодної війни, які ще зберігаються, а також ракети і літаки, необхідні для їх транспортування.

Співрозмовник агентства, близький до Міноборони РФ, заявив, що якби Кремль прийняв рішення про завдання демонстраційного ядерного удару, то його було б завдано по військовому об'єкту в одному з міст України.

Bloomberg також звертає увагу на попередження Вашингтона, що після застосування ядерної зброї Росією настане удар у відповідь США. Це може призвести до того, що відбудеться ціла серія ядерних ударів сторонами. Один із опитаних виданням експертів застеріг, що "немає абсолютно жодної гарантії, що обидві сторони зможуть контролювати його застосування і що воно не переросте у тотальну ядерну пожежу".

Читайте також на порталі "Коментарі" – в ОДКБ уже відхрестилися від допомоги РФ у війні проти України: що це говорить.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини