Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, що робить Україна, щоб обдурити росіян перед наступом
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, що робить Україна, щоб обдурити росіян перед наступом

Україна проводить серію "формувальних операцій", щоб заплутати росіян перед наступом

30 травня 2023, 13:55
Поділіться публікацією:

Україна проводить серію сміливих "формувальних операцій", щоб ввести в оману російських окупантів та підготувати поле бою перед масованим контрнаступом. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Financial Times".

ЗМІ дізналися, що робить Україна, щоб обдурити росіян перед наступом

ЗСУ. Фото: Міноборони у Facebook

У матеріалі йдеться про те, що почалося все з досить дивної атаки дрону на Кремль. Далі інформаційний простір підірвала блискуча операція "РДК" у Бєлгородській області, наслідки якої могли спонукати РФ перекинути свої війська з фронту в Україні до прикордонних регіонів. Після цього Україна здійснила атаку морських безпілотників на російський розвідувальний корабель у Чорному морі. Сьогодні Москва прокинулася від серії вибухів від атаки безпілотників.

Експерти зазначають, що такі операції є частиною стандартної військової практики. Як кажуть чиновники з оборони та аналітик, головне завдання таких операцій полягає в тому, щоб обдурити ворога та іншим чином "сформувати" поле бою перед великим наступом.

"Це операції української сірої зони, які вимагають від Росії витрат ресурсів — чи то війська, чи інформаційні операції. Вони схожі на спритність рук фокусника: вони обманюють глядача і привертають його увагу в іншому місці", — вважає Джон Спенсер, колишній майор армії США, очолює дослідження міської війни в Інституті сучасної війни у Вест-Пойнті.

Financial Times також наводить коментар високопоставленого українського чиновника, ім'я якого не називається. Київ сьогодні дотримується позиції, що успішний контрнаступ має відбутися тоді, коли моральний дух окупантів буде низьким.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому Путін поспішає з виборами в окупації – що це дасть Кремлю.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чи може Китай бути посередником у війні України з РФ: Володимир Зеленський назвав головну умову.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини