Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися подробиці про атаку ГУР заводу зі збірки "Шахедів" в РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися подробиці про атаку ГУР заводу зі збірки "Шахедів" в РФ

ЗМІ повідомляють, що ГУР атакувало завод зі збірки "Шахедів" у Татарстані за 1000 км від України

2 квітня 2024, 09:35 comments2925
Поділіться публікацією:

Головне управління розвідки Міноборони України в Росії атакувало завод зі збірки дронів, який від нашої держави знаходиться на відстані більше тисячі кілометрів. Атаковано вороже підприємство у Татарстані, і це була спецоперація ГУР Міноборони. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "РБК-Україна", посилаючись на відомості джерела у спецслужбах. 

ЗМІ дізналися подробиці про атаку ГУР заводу зі збірки "Шахедів" в РФ

ГУР атакувало завод зі збірки "Шахедів". Фото: з відкритих джерел

ЗМІ, посилаючись на інформація від співбесідника, зазначає, що атаковано завод зі збірки безпілотників-камікадзе типу "Шахед", які російські загарбники називають "Герань-2".

"...внаслідок удару є значні руйнування виробничих потужностей", — зазначається у матеріалі.

Варто зазначити, російські ЗМІ сьогодні масово повідомили, що у РФ дрони вперше атакували підприємства в Татарстані. Як вони писали, під удар потрапили підприємства в Єлабузі та Нижньокамську. Стверджується, що є постраждалі.

Офіційно місцева влада не називає атаковані підприємства. Але вказано, що йдеться про особливу економічну зону "Алабуга", вона розташована за понад 1000 кілометрів від кордону з Україною. Зазначимо, що в цій економічній зоні знаходиться НПЗ "Елаз-Нафтопродукт" та завод із виробництва ударних дронів "Шахед". Також на території розміщені гуртожитки працівників цього заводу. Прокремлівські ЗМІ стверджують, що один БПЛА вдарив у завод, а два — у гуртожиток.

Читайте також на порталі "Коментарі" — низка зарубіжних видань вийшли останнім часом із тривожними прогнозами в ракурсі російсько-української війни. Так, аналітики Welt пророкують, що вже цього року через нестачу підтримки з боку партнерів Україна може піти на заморожування конфлікту . А видання The Economist попереджає, що вже влітку російські збройні сили почнуть новий потужний наступ, до якого Україна, схоже, не готова. При цьому поки наша країна активно готує Глобальний саміт миру (без участі РФ), деякі партнери, схоже, шукають можливість домовитися з Росією. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" своїм баченням того, чого нам чекати в найближчому майбутньому в контексті російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини