Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, кого хоче залучити Макрон до переговорів щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, кого хоче залучити Макрон до переговорів щодо війни в Україні

Макрон зацікавився тим, щоб залучити Китай до переговорів щодо війни, це загрожує єдності

20 квітня 2023, 10:25 comments2209
Поділіться публікацією:

Наміри президента Франції Еммануеля Макрона залучити Китай до переговорів України та Росії не підтримують деякі європейські партнери. Це може загрожувати єдності союзників. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

ЗМІ дізналися, кого хоче залучити Макрон до переговорів щодо війни в Україні

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, що візит Макрона до Китаю та його спроби залучити Сі Цзіньпіна до дипломатичного врегулювання війни розкритикували деякі союзники. Деякі партнери вважають таку спробу передчасною та побоюються, що це може підірвати європейську єдність. Стратегія Макрона припускає, що Україна та Росія сядуть за стіл переговорів уже цього літа. За логікою французького лідера, Китай виступить одним із посередників. Для цього радник із зовнішньої політики Макрона співпрацюватиме з радником Сі Цзіньпіна.

Глава комітету закордонних справ парламенту Естонії Марко Міхкельсон поставив під сумнів ймовірне посередництво Китаю у війні Росії проти України.

"Макрон має справу саме з тим, з чим не повинен мати справу західний лідер. Звідки він бере той факт, що Китаю можна довіряти як чесному посереднику в ситуації, що склалася?" – зазначив естонський політик.

Інші союзники також висловили скептицизм щодо Китаю, оскільки той заявив про "безмежну дружбу" з Росією.

Bloomberg також наводить слова радника глави Офісу президента Михайла Подоляка, який зазначив, що Україна не піде на компроміси, а мирний план не повинен бути способом капітуляції.

"Можна висувати будь-які мирні ініціативи, але в основі всього цього лежить головне – виведення російських військ. Якщо це становище включено, то це можна вважати серйозним планом", – наголосив Подоляк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як розуміти заяву Міноборони про старт контрнаступу – чому стереться росіяни. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини