Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися деталі "мирного плану" Африки: чому Україна на нього не погодиться
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися деталі "мирного плану" Африки: чому Україна на нього не погодиться

Так званий "мирний план" Африки передбачає переговори з Кремлем без виведення російських військ із захоплених територій України

23 травня 2023, 14:18
Поділіться публікацією:

Лідери шести африканських країн хочуть запропонувати Україні розпочати переговори із Росією. Йдеться про "мирні переговори" навіть за умови, що російські загарбницькі війська не покинуть українську територію. Про це повідомляє портал "Коментарі", із посиланням на заяву адміністрації президента ПАР Сирила Рамафоси, яка з'явилася у розпорядженні "Reuters".

ЗМІ дізналися деталі "мирного плану" Африки: чому Україна на нього не погодиться

Президент ПАР Сиріл Рамафоса. Фото: Getty Images

"Шість африканських лідерів запропонують, щоб Україна погодилася розпочати мирні переговори з Росією навіть якщо російські війська залишаються на її території", — йдеться в заяві.

У матеріалі йдеться про те, що таку ідею просуватимуть шість африканських лідерів, які на початку червня мають намір прибути з візитом в Україну.

"По-перше, йдеться про припинення бойових дій. По-друге, це є основою для тривалого світу", — сказав прес-секретар Рамафоси Вінсент Магвенья.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у компанії "миротворців", які нібито бажають зупинити російсько-українську війну – поповнення. Слідом за Китаєм з його "мирним планом" і спецпредставником, який цього тижня розпочинає візити до України, РФ та ЄС, за невдалими потугами Європи та дивними ініціативами Бразилії – у справу вирішила вступити Африка. Про що говорить цей "парад" примирювачів? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна сьогодні потребує підтримки однієї мирної ініціативи, яку запропонував президент України Володимир Зеленський ще у листопаді 2022 року. А продукування нових мирних планів не наближає світ в Україні. Про це на прес-конференції за підсумками візиту до Марокко заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Маєстро

23 травня 2023, 13:25

Каннибал


Новини