Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, чому російська ППО не справляється з українськими дронами
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, чому російська ППО не справляється з українськими дронами

Україна активно атакує Росію дронами зі штучним інтелектом

2 квітня 2024, 11:05 comments3803
Поділіться публікацією:

Росіянам не вдається збивати українських безпілотників зі штучним інтелектом. Тим самим поки окупанти ламають голову над новим підходом України, ЗСУ продовжують знищувати енергетичну галузь Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN".

ЗМІ дізналися, чому російська ППО не справляється з українськими дронами

Дрон

У матеріалі телеканалу наголошується, що українські дрони успішно долітають до Москви, Рязані та інших російських міст, де розташовані великі нафтопереробні заводи країни-окупанта. Російська ППО не справляється, тому атаки дедалі частіше стають успішними.

Журналісти наголошують, ці сміливі українські удари завдають удару по величезній російській нафтовій та газовій промисловості, яка, незважаючи на заборони Заходу на імпорт та обмеження цін, залишається найбільшим джерелом доходу для військової економіки Москви. Атаки стали можливими завдяки використанню безпілотників з великим радіусом дії та розширеними можливостями, деякі з яких навіть почали інтегрувати базову форму штучного інтелекту, щоб допомогти їм орієнтуватися та уникати перешкод, повідомило джерело, близьке до української програми безпілотників.

"Точність під час глушіння забезпечується завдяки використанню штучного інтелекту. Кожен БПЛА має термінальний комп'ютер із супутниковими даними та даними про місцевість. Польоти узгоджені заздалегідь з нашими союзниками, і дрони дотримуються плану польоту, щоб ми могли вражати цілі з метровою точністю", — каже джерело.

Така точність стала можливою завдяки датчикам дрону. У нього з'явився "машинний зір", який є формою ІІ. Дрон фактично навчили визначати географію та ціль, до якої він прямує. Він здатний визначити, де знаходиться, не вимагаючи зв'язку з супутниками.

Міністерство оборони та Служби безпеки України відмовилися коментувати інформацію про дрони з ІІ.

Видання пише, що Україна побудувала повноцінну індустрію безпілотників, що дало їй технологічну перевагу проти значно більшої робочої сили та краще підготовленого промислового обладнання Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися про подробиці атаки ГУР заводу зі збирання "Шахедів" в РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини