Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, чого прагне Київ, почавши удари по російській енергетиці
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, чого прагне Київ, почавши удари по російській енергетиці

Аналітики вважають, що атаки ЗСУ по енергетичних об'єктах РФ завдадуть значних страждань росіянам цієї зими

2 вересня 2024, 10:02 comments1042
Поділіться публікацією:

Бажаючи зламати хід у війні ЗСУ націлюються на російську енергетичну інфраструктуру всередині країни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі Forbes.

ЗМІ дізналися, чого прагне Київ, почавши удари по російській енергетиці

Удари по Росії. Фото: з відкритих джерел

Видання нагадує, що наприкінці серпня Росія направила в Україну хвилю безпілотників, атакуючи її енергетичну інфраструктуру. Минулої ночі Україна вдарила безпілотниками по електростанції в Москві, а також по нафтобазах та нафтопереробних заводах. На думку автора, Україна завдала цих ударів, щоб покласти край війні та правлінню Путіна.

"Зараз Україна має варіанти, оскільки вона була успішною на початковому етапі цього вторгнення", — говорить старший науковий співробітник Програми трансатлантичної оборони Центру аналізу європейської політики Ніко Ланге.

За даними ЗМІ, у 2020 році доходи Росії від нафти та газу склали 219 мільярдів доларів. Разом на ці два сектори припадає 60% російського експорту та 40% федерального бюджету.

"Отже, чим закінчиться ця війна? Президент України Зеленський вважає, що його країна повинна посилити ескалацію, щоб деескалувати, тактику, яка передбачає захоплення російських земель і вилучення критично важливих російських енергетичних активів. Однак Путін вірить, що може виграти війну на виснаження. Але якою ціною? Чим довше це триває, тим біднішою стає Росія і тим беззубішою виглядає. Це може розширити можливості людей і скинути диктатора", — резюмує видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ніч із 31 серпня на 1 вересня українські військові здійснили найбільшу серію ударів безпілотниками по цілях на території Російської Федерації. Дрони атакували 16 областей держави-агресора. Про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті послалися на дані Міноборони Росії, згідно з якими російські засоби протиповітряної оборони знищили 158 українських безпілотників: 46 безпілотників над Курською областю, 34 над Брянською, 28 над Воронезькою, 14 над Бєлгородською, дев'ять над Москвою та областю, вісім над Рязанською, п'ять над Калу , чотири над Липецькою, три над Тульською, по два над Тамбовською та Смоленською областями та по одному над Орловською, Тверською та Іванівською областями.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини