Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися – чи вже є паритет на полі бою за кількістю важкої техніки в України та РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися – чи вже є паритет на полі бою за кількістю важкої техніки в України та РФ

Скоротився розрив і за артилерією та реактивними системами залпового вогню.

6 липня 2023, 12:00
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день завдяки допомозі західних союзників Україна не лише наздогнала Росію за кількістю танків, а й випередила країну-агресора. З початку повномасштабного вторгнення партнери поставили Україні 771 новий танк, ще 286 одиниць обіцяють передати додатково. За аналітичними даними OSINT-групи Oryx, танковий парк України з початку вторгнення РФ зріс, тоді як російський – скоротився вдвічі. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

ЗМІ дізналися – чи вже є паритет на полі бою за кількістю важкої техніки в України та РФ

Танки. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що вже зараз Україна наздогнала Росію за кількістю танків. Зазначається, що скоротився розрив і за артилерією та реактивними системами залпового вогню.

Раніше на Заході підтверджували, що за цей період війни РФ втратила майже половину своєї боєздатності. Наприклад, 2022-го росіяни випустили 10 мільйонів артснарядів і "погробили" понад 2000 танків, хоча потужностей ВПК Росії вистачає на виробництво 1 мільйонів таких снарядів та 200 танків на рік.

Ця статистика не містить кількість російської військової техніки, яку Росія виробила або вилучила зі складів з початку повномасштабної війни.

Експерти наполягають, що зміна балансу важких озброєнь важлива, але далеко не вирішальна для контрнаступу, оскільки проти добре укріпленої оборони РФ потрібна "сильна перевага". Цим, зокрема, пояснюють величезні втрати Росії в артилерії і логістиці — ЗСУ спершу б'ють по цих знаряддях, перш ніж вводити на поле бою бригади.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські наступальні дії тривають уже понад місяць. Зіткнувшись із масою перешкод, неспішно, але неухильно ЗСУ просуваються вперед. Що можна сказати про ситуацію на полях битв (військових і не лише), про дипломатичну та інформаційну складову нашого контрнаступу на даний момент? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини