Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зимовий наступ РФ провалився: аналіз ситуації
commentss НОВИНИ Всі новини

Зимовий наступ РФ провалився: аналіз ситуації

Попри великі втрати, росіяни не просунулися вперед

9 січня 2024, 20:38
Поділіться публікацією:

За підсумками останніх трьох місяців інтенсивних штурмових дій у Донецькій і Харківській областях російські загарбники не змогли досягти відчутних результатів. При цьому окупанти зазнали величезних втрат в особовому складі і техніці. Про це пише військовий оглядач видання Bild Юліан Рьопке, передає портал "Коментарі".

Зимовий наступ РФ провалився: аналіз ситуації

Наступ росіян не досягнув цілей. Фото з відкритих джерел

За інформацією оглядача, під час зимового наступу окупанти втратили понад 400 одиниць бойової техніки. Однак, відзначає експерт, значні втрати не допомогли Росії бодай наблизитися до захоплення міст Куп'янськ і Авдіївка.

Зазначається, що на північ від Авдіївки окупанти застрягли в районі села Петрівське, яке бійці ЗСУ обороняють за допомогою дронів-камікадзе і БМП Bradley.

Юліан Рьопке відзначає, що наразі в районі Авдіївки ситуація суттєво не змінюється — загарбники не спроможні оточити місто.

Поблизу Куп'янська армія РФ загрузла в районі села Синьківка, пише оглядач. За його словами, танкові роти росіян натикаються на мінні поля, втрачаючи дорогу техніку, а живій силі противника українські воїни протидіють за допомогою касетних боєприпасів та дронів з гранатами.

За словами Юліана Рьопке, в останні тижні ворог знизив інтенсивність штурмів. Зараз на фронті тривають дрібні зіткнення, тоді як раніше ворог кидав у наступ тисячі солдатів.

Оглядач відзначає, що для чергового наступу Росії доведеться знову збирати резерви. Водночас він задається питанням, як довго Україна зможе стримувати штурми окупантів та чи вистачить їй боєприпасів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр оборони Рустем Умєров разом з Головнокомандувачем Збройних Сил України генералом Валерієм Залужним та начальником Генерального штабу генерал-лейтенантом Сергієм Шапталою відвідали позиції Сил оборони в районі Куп’янська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

9 січня 2024, 21:25

Ще зима не скінчилась, а вони мелють дурниці. Попереду три повноцінних морозних місяці. Потім знов верещати будете, що щось не помітили? Ось чому ми програли. Відсутність розуму і доброчесності, дорівнює провалам.


Новини