Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зібрали рекордну кількість Ту-95: росіяни знову готують потужний удар по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зібрали рекордну кількість Ту-95: росіяни знову готують потужний удар по Україні

Росія вже підготувалася до чергового масованого пуску крилатих ракет.

22 липня 2024, 22:25 comments1071
Поділіться публікацією:

 На авіабазі "Оленья" в Мурманській області Росія розмістила рекордну кількість літаків Ту-95 — 14 одиниць, що є максимальною кількістю для цієї бази. Також на базі перебуває 13 літаків Ту-22. Аналітики припускають, що близько 6 з цих літаків можуть бути оснащені крилатими ракетами Х-101.

Зібрали рекордну кількість Ту-95: росіяни знову готують потужний удар по Україні

Російський Ту-95 (фото з відкритих джерел)

Літаки змінили своє місце розташування в період з 14 по 18 липня, ймовірно, для зарядження ракетами. Відзначається, що авіація була зібрана з трьох аеродромів: "Оленья", "Енгельс-2" і "Українка".

"До слова, 14 одиниць Ту-95МС на цій авіабазі — це рекордна кількість для "Оленья". Зазвичай їх — 10-12 одиниць", — ідеться у повідомленні.

Щонайменше 6 Ту-95МС можуть бути готові до бойового використання, але точний час можливого масованого пуску залишається невідомим через зміни в тактиці нанесення ударів.

Зібрали рекордну кількість Ту-95: росіяни знову готують потужний удар по Україні - фото 2
Зібрали рекордну кількість Ту-95: росіяни знову готують потужний удар по Україні - фото 3
Зібрали рекордну кількість Ту-95: росіяни знову готують потужний удар по Україні - фото 4

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія почала стрімкий наступ на важливе українське містоКомандир взводу 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України Станіслав Краснов повідомив, що на Торецькому напрямку ведуться важкі бої. За його словами, окупанти активно наступають на цій ділянці фронту вже приблизно місяць, намагаючись прорвати оборону ЗСУ в районі багатоповерхової забудови в Північному.

Краснов зазначив, що бої тривають в районі населених пунктів Залізне, Північне та Південне. Особливо інтенсивні бої відбуваються зі сторони Шумів, де окупанти зосередили свої зусилля на багатоповерховій забудові в районі Північного. Ця місцевість є змішаною: частково складається з лісових насаджень, приватного сектора та багатоповерхової забудови. Саме тут проходить лінія оборони, і тут відбуваються постійні піхотні та стрілецькі бої.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини