Головна Новини Суспільство Війна з Росією Журнал The Time назвав 10 глобальних ризиків 2024 року: яка загроза для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Журнал The Time назвав 10 глобальних ризиків 2024 року: яка загроза для України

Журнал The Time не виключає втрату Україною нових територій у 2024 році

10 січня 2024, 07:17
Поділіться публікацією:

Популярний журнал The Time оприлюднив Топ-10 глобальних ризиків на 2024 рік. Третій рядок у переліку зайняв прогноз ймовірного поділу України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє журнал The Time.

Журнал The Time назвав 10 глобальних ризиків 2024 року: яка загроза для України

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

У третьому пункті "Поділена Україна" видання назвало історичною поразкою вторгнення Росії в Україну та констатувало посилення НАТО новими членами – Фінляндією та Швецією.

Крім того, відзначено початок процедури вступу України до ЄС, запроваджено 11 раундів санкцій проти Росії та наближення нових обмежень, заморожування половини її суверенних активів, а також плани направити ці кошти на відновлення України. Також наголошується, що Європа більше не купує російських енергоносіїв.

"Цього року Україна буде де-факто розділена, і Росія тепер має ініціативу на полі бою та матеріальну перевагу. 2024 рік є переломним моментом у війні: якщо Україна не вирішить свої кадрові проблеми, не збільшить виробництво зброї та найближчим часом не розробить реалістичну військову стратегію, її територіальні втрати можуть виявитися постійними і навіть можуть розширитися", — йдеться у публікації.

Зазначається, що Київ сильно постраждав від зменшення політичної та матеріальної підтримки Сполучених Штатів, а перспективи європейської допомоги лише трохи кращі. Зазначається, що Україна відчайдушно потребує додаткових військ.

З усіх цих причин, вважають у The Time, цього року Київ піде на великі військові ризики, включаючи удари по більшій кількості цілей у Росії, що спровокує безпрецедентну відповідь агресора та може втягнути у конфлікт країни НАТО.

Серед інших глобальних ризиків журналісти відзначили: кризу та розкол у США через президентські вибори та ймовірність перемоги Трампа; розширення війни на Близькому Сході; вихід із-під контролю штучного інтелекту; країни-ізгої: Росія, Північна Корея та Іран посилюватимуть можливості один одного і діятимуть усе більш скоординованими та руйнівними способами на глобальній арені; економіка Китаю не поновиться; боротьба за корисні копалини; глобальна інфляція, яка розпочалася у 2021 році; екстремальні погодні явища, що спричинять відсутність продовольчої безпеки, посилять нестачу води, порушать логістику, поширять хвороби та сприятимуть міграції та політичній нестабільності; невизначеність та втрати для компаній та корпорацій.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що зараз відбувається у війні: до чого готуватись Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини