Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Жовта стрічка», прихід ЗСУ та протестний рух: хто допомагає партизанам у Мелітополі
commentss НОВИНИ Всі новини

«Жовта стрічка», прихід ЗСУ та протестний рух: хто допомагає партизанам у Мелітополі

Тисячі людей на вулицях Мелітополя, голими руками зупиняли танки і казали росіянам «геть звідси», а міська влада – готова визнати лише український прапор

6 травня 2023, 22:45
Поділіться публікацією:

Деталі щодо партизанського руху в Мелітополі, розповів його міський голова Іван Федоров, пишуть "Коментарі".

«Жовта стрічка», прихід ЗСУ та протестний рух: хто допомагає партизанам у Мелітополі

Іван Федоров. Фото з відкритих джерел

Очікування загарбників вмить "розвіялися", як тільки вони зайшли в місто.

"Це не жарт, ворог реально очікував, що він зайде в Мелітополь, і громадяни дякуватимуть йому за звільнення, а міський голова з хлібом і сіллю передасть ключі від міста. Натомість вони отримали тисячі людей на вулицях, які голими руками зупиняли танки і казали "геть звідси", а команда міської влади сказала, що працюватиме лише під українським прапором", — зауважив Федоров.

Мелітополь сьогодні називають містом партизанського спротиву, зауважує міський голова.

"Звичайно, складно чинити спротив, коли активістів викрадають з мітингу, а міську владу садять в полон. Але місто точно не готове здаватися, тому що ніхто не хоче так жити. Тому Мелітополь дійсно є — це не лише мої чи ваші думки, це висновок інституту вивчення війни США — центром партизанського спротиву", — підкреслив Іван Федоров.

 За його словами, ворог досі не розуміє, як можна чинити спротив стільки часу.

"Вони постійно шукають партизан — за рік більш ніж 1000 мешканців Мелітополя побували в полоні. Але мелітопольці демонструють, що вони чекають на повернення України", — сказав спікер.

Він додав, що в перші ж дні окупації, міська влада ухвалила рішення залишитись і до останнього допомагати його мешканцям.

"Тим самим, підтвердили, що місцевій владі можна довіряти. Звичайно, коли люди йдуть на складні для себе кроки, їм потрібна комунікація з тими, кому вони на 100% довіряють, тими, хто їх ніколи не зрадить. Тому сьогодні спротив — це про кооперацію мешканців і місцевої влади і звісно силових структур, ЗСУ. Але всі ми обʼєднані однією метою і мрією — повернутися додому", — підсумував Федоров.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — "У лавах ЗСУ служать 42 тис. жінок – військовослужбовиць", — Маляр Українські жінки боронять рідну землю, як і чоловіки. На передовій сьогодні, — п’ять тисяч захисниць.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини