Головна Новини Суспільство Війна з Росією Жодної паузи в контрнаступі не буде – кому стане складніше з приходом холодів
commentss НОВИНИ Всі новини

Жодної паузи в контрнаступі не буде – кому стане складніше з приходом холодів

Перші впливи погодного фактора можна помітити вже зараз, адже на півдні авіація ЗСУ та ЗС РФ почала рідше використовуватися

17 жовтня 2023, 11:40
Поділіться публікацією:

Сьогодні на перше місце вийшли повідомлення про активізацію росіян під Авдіївкою та Куп'янськом. Але при цьому контрнаступ ЗСУ досі продовжується. І українські війська не лише стримують росіян на сході, а й самі наступають. Чи зупинить холод український контрнаступ? Чи настане пауза у війні під час холодів? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Жодної паузи в контрнаступі не буде – кому стане складніше з приходом холодів

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Армії РФ потрібна пауза, щоб "перезарядитись" і вдарити з новою силою

Військовий експерт Роман Світан в інтерв'ю сайту "Обозреватель" заявив, що холод не повинен зупинити український контрнаступ. Незважаючи на те, що просуватися вперед українській армії стає проблематично, адже починається сезон дощів, рухатися все одно потрібно, тому що росіяни не повинні отримати перепочинок у війні, щоб "перезарядитись", а потім ударити з новою силою. Тому Україна не має цього допустити.

На думку експерта, сезонна зміна погоди більшою мірою вигідна Україні.

"Вдома й стіни допомагають, і дощі у тому числі", — зазначив Світан.

Він зазначив, не варто думати, що якщо росіяни активізувалися, то у них все добре і потрібно панікувати. Насправді, на всьому фронті в окупантів серйозні проблеми. ЗС РФ зазнають втрат особового складу, настрої у росіян "упадницькі".

"За півтора року вони зазнали дуже великих втрат... Насправді в окупаційних військах серйозна втома від ведення бойових дій... там розуміють безперспективність виконання бойових завдань. Їх реально треба міняти на свіжі частини. Саме до Донецька під Авдіївку завозяться свіжі частини, у тому числі із Донецька", — прокоментував Світан.

Зміна погоди впливає відразу на дві сторони – як українських захисників, так і російських окупантів

Військовий експерт Денис Попович в ефірі телеканалу Freedom визнав, що погіршення погодних умов справді позначиться на ситуації на фронті.

"Погодний фактор має свій вплив, насамперед, у частині використання важкої техніки. Якщо підуть дощі, то там у багнюці, звичайно ж, оперувати важкою технікою набагато складніше, ніж на сухому ґрунті. Однак піхотні бої здебільшого у нас тривають на півдні , і використання техніки і так обмежено. Але піхота може пересуватися там, де не пересувається техніка. Тому я не думаю, що наступ на півдні повністю припиниться", — вважає Денис Попович.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому саме зараз Росія активізувалася на фронті – як може відреагувати Захід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини