Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зернова угода: Росія оголосила сім умов
commentss НОВИНИ Всі новини

Зернова угода: Росія оголосила сім умов

Раніше Путін заявив, що РФ готова повернутися до угоди при виконанні низки умов Росії

21 липня 2023, 22:11 comments1532
Поділіться публікацією:

Росія готова повернутися до зернової угоди, проте для цього західним країнам потрібно виконати сім її вимог. Про це, як повідомляють "Коментарі", на засіданні Ради Безпеки ООН заявив перший заступник постійного представника РФ при всесвітній організації Дмитро Полянський.

Зернова угода: Росія оголосила сім умов

Українське зерно споживають 400 млн осіб

"Перше — це реальний, а не умоглядний вихід з-під санкцій поставок російського зерна та добрив на світові ринки", — заявив представник країни-агресора.

Крім того, Росія вимагає зняти "всі перешкоди для російських банків та фінансових інститутів, які обслуговують постачання продовольства та добрив". Ще дві умови від РФ: "мають бути відновлені поставки до Росії запчастин і комплектуючих для сільгосптехніки та галузі виробництва добрив", а також "мають бути вирішені всі питання з фрахтом суден і страхуванням російських експортних поставок продовольства, забезпечена вся логістика продовольчих поставок".

— Повинні бути забезпечені безперешкодні умови для розширення поставок російських добрив, сировини для їх виробництва, у тому числі має бути відновлено роботу аміакопроводу Тольятті-Одеса, — заявляють рашисти. — Повинні бути розблоковані російські активи, пов'язані із сільгоспгалуззю.

Ще однією умовою в РФ називають "відновлення первісного гуманітарного характеру зернової угоди".

Нагадаємо, що раніше росіяни наполягали на перепідключенні до SWIFT "Россільгоспбанку".

Президент України Володимир Зеленський так охарактеризував дії Росії щодо зриву роботи зернової угоди та подальше знищення портової інфраструктури України:

"Через дії Росії світ знову опинився на порозі продовольчої кризи. Загроза голоду нависла над 400 мільйонами людей у багатьох країнах Африки та Азії. Спільними зусиллями ми повинні запобігти глобальній продовольчій катастрофі", — заявив Зеленський, розповідаючи про сьогоднішню телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Тим часом, у Росії затримали "народного губернатора" Донбасу.

Путін уже рветься захищати Білорусь.

А Ердоган озвучив свою думку щодо зернової угоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 липня 2023, 21:51

Переможець диктує умови. Розікрадений своїми не буде переможцем. Як би хто з корумпованих не бігав до попів православного сектанату.


Новини