Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський закликав НАТО завдати превентивного удару по РФ. У Москві відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський закликав НАТО завдати превентивного удару по РФ. У Москві відреагували

У Росії вже заявляють про те, що президент України "закликає до ядерної війни".

6 жовтня 2022, 21:03
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський закликав членів НАТО та інші країни переглянути своє ставлення до превентивних ядерних ударів у разі спроби РФ застосувати на українській території тактичну ядерну зброю. Як повідомляє видання "Коментарі", заява пролунала під час онлайн-спілкування глави держави в австралійському Інституті Лоуї .

Зеленський закликав НАТО завдати превентивного удару по РФ. У Москві відреагували

Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

"Що має робити НАТО? Виключити можливість застосування Росією ядерної зброї. Але що важливо, я ще раз звертаюся до міжнародної спільноти, як це було до 24 лютого: превентивні удари, щоб вони (росіяни, – ред.) знали, що з ними буде, якщо застосують", – заявив Зеленський.

На думку президента, превентивний удар по РФ слід завдати до того, як у Москві ухвалять рішення про застосування ядерної зброї: "А не навпаки — чекати на ядерні удари Росії, щоб потім сказати: "Ах, ти так, ну, ось тримай від нас!".

На слова Зеленського вже відреагували у Москві. Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що заклик президента України – "ніщо інше, як заклик до початку світової війни". Представник Кремля також вкотре повторив фразу про те, що "США, Великобританія де-факто керують діяльністю Києва, і тому вони мають відповідати за заяви Зеленського". На його думку, на заяви українського президента мають звернути увагу усі світові лідери.

У Міністерстві закордонних справ Росії, у свою чергу, заявили, що "Захід розпалює ядерну війну, неврівноважений Зеленський перетворився на монстра, його руками можуть знищити планету".

Видання "Коментарі" раніше розбиралося в тому, чи здатний світ завадити президентові Росії Володимиру Путіну застосувати в Україні ядерну зброю .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини