Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський: ворог завдав 81 ракетного удару
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський: ворог завдав 81 ракетного удару

Росія вдарила по українським містам

9 березня 2023, 10:39
Поділіться публікацією:

Цієї ночі ворог випустив 81 ракету по українським містам. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського.

Зеленський: ворог завдав 81 ракетного удару

Триває ракетний терор Росії

"Тяжка ніч. Масована ракетна атака по всій країні. Київ, Кіровоградщина, Дніпропетровщина, Одещина, Харківщина, Запоріжжя, Львівщина, Івано-Франківщина, Житомирщина, Вінниччина, — написав голова держави в своєму телеграм-каналі. — Атаки на об’єкти критичної інфраструктури, житлові будинки. На жаль, є постраждалі і загиблі. Мої співчуття рідним. Усі служби працюють. Триває відновлення роботи енергосистеми. Застосовувались обмеження у всіх регіонах. Ворог випустив 81 ракету, намагаючись знову залякати українців, повертаючись до своєї жалюгідної тактики. Окупанти можуть лише тероризувати мирних людей. Це все, на що вони здатні. Але це їм не допоможе. Відповідальність за все скоєне їх не мине".

Також Володимир Зеленський подякував українській ППО: "Дякуємо вартовим нашого неба і всім, хто допомагає долати наслідки підступних атак окупантів!".

За даними Генштабу ЗСУ, цієї ночі противник здійснив пуск ракет різного базування:

- 28 пусків крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555;

- 20 пусків крилатих ракет морського базування "Калібр";

- 6 пусків крилатих ракет повітряного базування X-22;

- 6 пусків крилатих ракет повітряного базування Х-47 "Кинджал";

- 8 пусків керованих авіаційних ракет: 2 – Х-31П;

- 6 – X-59;

-13 пусків зенітних керованих ракет С-300. Крім того, здійснено 8 пусків ударних БпЛА "Shahed-136/131". Силами та засобами Повітряних Сил 3С України, у взаємодії з підрозділами інших Складових cил оборони України, із 48 крилатих ракет Х-101/Х-555 і "Калібр" знищено 34 крилаті ракети, а також 4 БпЛА "Shahed-136/131".

Внаслідок організованої протидії 8 керованих авіаційних ракет Х-31П та Х-59 не досягли своїх цілей.

Удар окупантів став своєрідною відповіддю на промову Зеленського під час візиту до України генсеку ООН.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

9 березня 2023, 10:55

Перейшли, як весь розумово-розвинутий світ, на святкування дня матері і батька, сплутали б ворогу всі карти. Так ні. УПАшистам на заході країни, прихильникам сильної руки, важливо триматись за старе тоталітарне. Тепер чекаємо атаки після великодня православного сектанату та травневих свят і победобесія. У мало та великобратніх народів всі свята спільні, як і корумпована ментальність. І війна братовбивча. Весь світ бачить братнє співпадіння.


Новини