Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський відвідав передову та зробив знакову заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відвідав передову та зробив знакову заяву

Володимир Зеленський відвідав райони Вугледара та Мар'їнки

23 травня 2023, 22:58
Поділіться публікацією:

Після тривалого закордонного турне Володимир Зеленський повернувся в Україну та відвідав передову на Донеччині, де зробив знакову заяву. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на телеграм-канал голови держави.

Зеленський відвідав передову та зробив знакову заяву

Зеленський відвідав морпіхів

Тут, відвідуючи позиції морпіхів, Володимир Зеленський заявив про створення в Україні Корпусу морської піхоти.

"Сьогодні був на Донеччині, на наших передових позиціях – у районі Вугледара і Марʼїнки. Мав честь привітати наших морпіхів із їхнім професійним святом – Днем морської піхоти. Саме на передовій було правильним оголосити про створення в Україні Корпусу морської піхоти. До діючих наших підрозділів будуть додані й нові бригади морської піхоти – і ми забезпечуємо їх сучасною зброєю і технікою", — заявив Володимир Зеленський.

"Власне, ця поїздка на передову стала завершальним компонентом після багатьох зустрічей та переговорів із партнерами, які відбулись цими днями та у попередні тижні. Усі маємо це розуміти: головне завдання нашої держави і сенс фактично кожної нашої міжнародної комунікації полягає саме у зміцненні України, у посиленні нашої оборони, у збільшенні можливостей наших воїнів і нашої держави загалом", — також зазначив Зеленський.

Ще 1 липня 1993 року, після створення Військово-морських сил України, в Севастополі був сформований 27-й окремий батальйон морської піхоти, до якого були зараховані найкращі офіцери Чорноморського флоту, які виявили бажання служити Україні.

До слова, Корпус морської піхоти — один з найстаріших видів Збройних сил США, один з семи воєнізованих департаментів США та один з п'яти видів Збройних сил США. Корпус морської піхоти призначений для швидкого розгортання військ (сил) з моря на суші, демонстрації сили та ведення самостійних активних бойових дій, як на морі, так і на суші. 

Тим часом, Гіркін прокоментував операцію на Бєлгородщині.

Росія почала термінову евакуацію ядерної зброї з українського прикордоння.

А Китай обмежив продаж чіпів США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини