Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський відвідає Туреччину: яка мета візиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відвідає Туреччину: яка мета візиту

Президент України Володимир Зеленський здійснить візит до Ердогана для обговорення важливого питання.

6 липня 2023, 16:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський 7 липня здійснить візит до Туреччини, де зустрінеться з лідером країни Реджепом Ердоганом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Anadolu Agency.

Зеленський відвідає Туреччину: яка мета візиту

Президент Туреччини Реджеп Ердоган та президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Турецьке видання зазначає, що головною метою візиту Зеленського до Туреччини стануть переговори щодо продовження Чорноморської зернової угоди, яку Росія не планує продовжувати. Кінцевий термін зернових домовленостей спливає 17 липня.

Туреччина та ООН уклали торік угоду, яка дозволяє експортувати зерно та іншу сільськогосподарську продукцію з портів Чорного моря України, попри на триваючу війну. Але Росія обурена деякими аспектами договору та погрожує припинити угоду.

Раніше Росія відхилила пропозицію від ЄС, які запропонували російському банку створити дочірню компанію, яка могла бути підключена до глобальної платіжної системи SWIFT.

Як повідомляє Anadolu президенти України та Туреччини проведуть переговори віч-на-віч та візьмуть участь у інших дипломатичних заходах між делегаціями.

Нагадаємо, що у червні Ердоган переобрався президентом країни. Турецький політик не приєднався до західних союзників щодо санкцій проти Росії, однак країна постачала зброю Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЄС обговорює зняття санкцій з російського банку заради України. Посол МЗС відреагував на таку інформацію.

Також "Коментарі" писали, що Росія заявила, що "не бачить підстав" для прийняття пропозицію від ЄС. Подібну ідею відхилив Кремль і від ООН. Про це розповіла речниця МЗС Марія Захарова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини