Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія заявила, що «не бачить підстав», щоб прийняти пропозицію від ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія заявила, що «не бачить підстав», щоб прийняти пропозицію від ЄС

Росія відмовилась від пропозицій ООН та Європейського Союзу.

4 липня 2023, 17:15 comments1904
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

МЗС Росії відреагувало на пропозицію представників ЄС, які запропонували підключити один з російських банків до міжнародної платіжної системи SWIFT, в обмін на продовження зернової угоди. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Росія заявила, що «не бачить підстав», щоб прийняти пропозицію від ЄС

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Речниця Міністерства закордонних справ Марія Захарова прокоментувала запропонований Євросоюзом варіант створити для російського "Россільхозбанку" дочірню компанію, яка б була підключена до системи SWIFT і таким чином Росія могла проводити певні фінансові операції. Однак Захарова назвала таку пропозицію "нежиттєздатною".

Також Росія відхилила пропозицію ООН, які запропонували альтернативу відновленню платіжної системи SWIFT. В ООН розглядали можливість створити спеціальний канал між JP Morgan і російський банком.

Таким чином Росія "не бачить підстав", щоб прийняти запропоновані умови від представників ООН та ЄС щодо продовження Чорноморської зернової ініціативи, яка закінчується 17 липня. Влада РФ вимагає виключно підключення до системи SWIFT російського державного банку "Россільхозбанк".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЄС хоче зняти частину санкцій з Росії та під'єднати російський "Россельхозбанк" до системи Swift і таким чином продовжити зернову угоду.

Також "Коментарі" писали про посла МЗС Ольгу Трофімцеву, яка відреагувала на можливі зняття санкцій з Росії в обмін на зернову угоду. За її словами шантажист, тобто Російська Федерація не зупиниться на цьому шантажі, а виставлятиме усе нові умови щодо продовження Чорноморської зернової угоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини