Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський відреагував на удар по Сумах: кількість загиблих знову зросла
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відреагував на удар по Сумах: кількість загиблих знову зросла

Президент наголосив, окупанти воюють із лікарнями, цивільними об'єктами, життями людей

сьогодні, 12:32
Поділіться публікацією:

Вже вісім людей загинули через подвійний удар по медустанові у Сумах. Рятувальна операція продовжується. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві президента України Володимира Зеленського.

Зеленський відреагував на удар по Сумах: кількість загиблих знову зросла

Удар по медустанові Сум. Фото з відкритих джерел

"Суми. Росія вдарила "Шахедами" по одній із лікарень міста. Наразі відомо про 8 загиблих. Мої співчуття сім'ям та близьким. 11 людей поранено, з лікарні евакуйовано 113 пацієнтів", — розповів глава української держави.

За словами президента, рятувальна операція продовжується.

"Усуваємо наслідки, рятуємо життя. Робимо максимум, щоб надати нашим людям необхідну допомогу", – додав український лідер.

Володимир Зеленський зазначив, що всім у світі, хто говорить про цю війну, слід звертати увагу, куди б'є Росія – російські окупанти воюють із лікарнями, цивільними об'єктами, життям людей. Удари, які завдали росіяни, не були ударами по військових об'єктах.

"Примусити Росію до миру може тільки сила. Світ через силу — це єдиний правильний шлях. Дякую всім, хто допомагає нам на цьому шляху", — констатував глава держави.

Зазначимо, ранок 28 вересня у Сумах розпочався із серії вибухів. Російські війська вдарили безпілотниками типу "Шахед" містом.

Як повідомив глава МВС Ігор Клименко, у Сумах російські окупаційні війська двічі вдарили по медичній установі. Внаслідок першого обстрілу загинула 1 особа, зазнала руйнувань перекриття кількох поверхів лікарні. Почалася евакуація пацієнтів та персоналу. Для допомоги людям на місце обстрілу прибули рятувальники та поліцейські.

Тоді під час евакуації хворих ворог знову вдарив. Станом на ранок відомо про 6 загиблих, серед яких поліцейський. Ще одного поліцейського поранено. Окрім загиблих також було відомо про понад 10 поранених внаслідок удару "Шахеда" по житловому сектору у Сумах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини