Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський в ООН назвав умову, яка точно приведе до завершення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський в ООН назвав умову, яка точно приведе до завершення війни

Зеленський вважає, що в першу чергу Росія повинна вивести свої війська з території України

сьогодні, 18:21
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку підкреслив, що припинення війни в Україні можливе лише за умови виведення російських військ з її території. Він також наголосив на важливості запобігання подальшим етапам російської агресії.

Зеленський в ООН назвав умову, яка точно приведе до завершення війни

Володимир Зеленський

Зеленський відзначив, що всі спроби запропонувати альтернативу Формулі миру насправді є лише прагненням тимчасового затишшя замість реального припинення війни.

"Нам потрібно вивести російських окупантів, що покладе край воєнним діям в Україні, і ми маємо притягнути до відповідальності винних у воєнних злочинах. Нам потрібно запобігти екоциду і зупинити руйнування природи, спричинене війною, і ми не маємо допустити другої або третьої фази цього російського вторгнення. І нам потрібно ясно дати зрозуміти, що війна закінчена. Це — Формула миру", — сказав президент.

Зеленський також звернув увагу на те, що окремі ініціативи, можливо, спрямовані на тимчасове заморожування конфлікту, можуть лише сприяти продовженню страждань. Він додав, що можливо хтось із політиків мріє про Нобелівську премію за досягнення тимчасового затишшя, проте цей мир буде примарним.

Президент акцентував увагу на необхідності дотримуватися принципів Статуту ООН та гарантувати право України на територіальну цілісність і суверенітет, як це робиться для кожної іншої держави.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський, виступаючи на Генасамблеї ООН відповів всім тим політикам та лідерам іноземних держав, які пропонують Україні "заморозити війну". Як підкреслив президент, такі дії приведуть до катастрофи та збільшенню кількості страждань.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини