Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський сказав, що відбувається на Курщині: чи мають росіяни успіхи
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський сказав, що відбувається на Курщині: чи мають росіяни успіхи

Росіяни розпочали контрнаступ на Курщині, проте він не відбувається блискавично, як вони розповідають

13 вересня 2024, 18:25
Поділіться публікацією:

Російські війська нещодавно розпочали наступ на Курському напрямку, про що повідомив Володимир Зеленський на Ялтинській європейській стратегії. Президент України зазначив, що, попри активні бойові дії, успіху на цьому фронті у росіян немає.

Зеленський сказав, що відбувається на Курщині: чи мають росіяни успіхи

Володимир Зеленський

За словами Зеленського, російські окупанти намагаються здійснити стрімкі наступальні дії на Курському напрямку, залучаючи для цього близько 60–70 тисяч військових. Наразі там вже перебуває приблизно 40 тисяч російських солдатів.

"Вони прагнуть швидких проривів та, як самі кажуть, "деокупації", — відзначив Зеленський і додав, що тішить те, що навіть самі росіяни говорять про деокупацію власної території, а не лише українці.

Окрім того, Володимир Зеленський підкреслив, що російські війська не досягли значних успіхів під час так званої контрнаступальної кампанії. За його словами, українські військові героїчно тримають оборону та роблять все можливе для реалізації військово-політичних кроків.

Президент додав, що початок операції на Курському напрямку призвів до зменшення кількості обстрілів на Донеччині. За його словами, ситуація на Покровському напрямку також стабілізується: якщо раніше співвідношення використання снарядів становило 1 до 12 на користь ворога, то зараз воно змінилося до 1 до 2,5.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Зеленський розповів, чому ЗСУ розпочали операцію в Курській області. За його словами, Україна отримала від союзників інформацію про те, що РФ готується створити ряд "буферних зон" в тому числі на півночі країни. При цьому РФ планувала захопити обласні центри. Саме тому, щоб перешкодити планам ворога, Україна і почала наступ на Курщині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини