Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мало статися страшне: Зеленський розповів правду, навіщо ЗСУ пішли на Курську область
commentss НОВИНИ Всі новини

Мало статися страшне: Зеленський розповів правду, навіщо ЗСУ пішли на Курську область

Росія готувалася створити численні «буферні зони» в Україні, саме тому ЗСУ і почали операцію в Курській області

13 вересня 2024, 18:10 comments8714
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський під час щорічної зустрічі YES пояснив, навіщо ЗСУ почали операцію в Курській області. За його словами Київ отримав інформацію від західних партнерів про наміри росіян створити буферні зони на півночі України, зокрема у Сумській та Чернігівській областях. Цю інформацію не оприлюднювали, оскільки її спочатку потрібно було перевірити.

Мало статися страшне: Зеленський розповів правду, навіщо ЗСУ пішли на Курську область

Володимир Зеленський

"Всюди, від Сходу до Півночі нашої держави, готували плани щодо створення відповідних буферних зон. А при тому чи іншому бойовому успіху вони хотіли захоплювати центри цих регіонів. Ось що дала Курська операція. Може, хтось очікував інших результатів, але вона дала ті результати, на які, чесно кажучи, ми розраховували", — сказав президент.

Серед досягнень Курської операції ЗСУ, як зазначив президент, – зупинка просування ворога на Харківщині, уповільнення його дій на Донеччині та перекидання російських сил з Харківщини, Запорізького напрямку та інших районів під Курськ.

За його словами, усі інші угруповання, які росіяни готували на Півночі для окупації наших територій, були спрямовані на Курський напрямок.

Зеленський також наголосив, що західні розвідки не попередили про плани ворога на Харківщині, але передали інформацію щодо загроз для Сумщини.

Президент висловив упевненість, що російські окупанти могли піти далі, ніж просто на Схід, і створення буферних зон є лише прикриттям справжніх намірів агресора захопити якомога більше українських територій. Саме тому Україна вжила контрзаходів та перейшла кордон з Росією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ можуть вийти із Курської області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини