Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сили оборони можуть вийти із Курської області: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Сили оборони можуть вийти із Курської області: що сталося

Сили оборони в Курській області виконали свою місію і можуть повернутися додому

13 вересня 2024, 15:13 comments8679
Поділіться публікацією:

Операція ЗСУ в Курській області була спрямована на відволікання російських військ, відзначив в ефірі "Еспресо" ветеран російсько-української війни, майор запасу Національної гвардії України Олексій Гетьман.

Сили оборони можуть вийти із Курської області: що сталося

Бої в Курській області

За його словами, операція, яку українське військово-політичне керівництво називає "рейдом", передбачає проникнення підрозділів на територію противника з подальшим поверненням на свої позиції без затримки на місці.

"Тобто почали використовувати слово "рейд". Рейд означає, що військові підрозділи заходять на територію і потім залишають місто. Рейд – це рух туди-сюди без затримання", — підкреслив експерт.

Він також звернув увагу на те, що з північного напрямку річка Сейм є природною перешкодою, де було підірвано мости, що ускладнює постачання важкої техніки для російських військ.

На думку Гетьмана, ця операція була продумана з метою змусити російські сили перекинути більше ресурсів на Курщину. Він наголосив, що всі складові цієї операції можна вважати успішними, і зазначив, що Україна не планує "впиратися рогом" у разі, якщо росіяни зосередять там значну кількість особового складу та техніки. За таких умов українські війська можуть відійти назад на свої території.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що російські окупанти перейшли у контрнаступ у Курській області. Російське командування збільшило Курське угруповання до 35 тис. і вважає, що такої кількості військових вистачить для того, щоб витіснити Сили оборони з Курської області. Експерти зазначають, що найближчим часом стане ясно, у що може вилитися цей контрнаступ. Крім того, відомо, що Путіну пообіцяли повернути всі захоплені території до 1 жовтня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини