Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський розповів скільки іранських дронів запустила Росія по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів скільки іранських дронів запустила Росія по Україні

Президент України повідомив про кількість збитих безпілотників.

26 жовтня 2022, 23:59
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За словами Володимира Зеленського Росія атакувала Україну близько 400 дронами-камікадзе, які були виготовлені в Ірані. Таку цифру повідомив президент України під час пресконференції з президентом Гвінеї-Бісау Сісоку Ембало.

Зеленський розповів скільки іранських дронів запустила Росія по Україні

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Окрім озвученої кількості безпілотних літальних апаратів президент України також повідомив відсоток збитих дронів. Українські воїни змогли досягти цифри у 60-70% знищених ворожих безпілотників.

"Я вдячний нашим військовим: 60-70% було збито, непоганий результат", — підсумував Зеленський.

Зеленський зазначив, що вдячний українським силам, які наполегливо працювали для знищення дронів-камікадзе, а також висловив співчуття родинам загиблим.

Український лідер розповів, що над питанням іранських безпілотників працювала як українська розвідка, так і ізраїльська. Але Зеленський сподівається на поглиблення співпраці, адже вважає, що цього замало. Президент України сказав, що тільки останніми днями справді побачив підтримку і співпрацю з політичними лідерами Ізраїлю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про візит президента Гвінеї-Бісау до Зеленського з дивною пропозицією. Сісоку Ембало зазначив, що його мета — це створити сприятливі умови для проведення діалогу між Росією та Україною. На такі заяви різко відреагував президент України.

Також "Коментарі" писали те, що українські війська змогли знищити 10 інструкторів з Ірану, які навчали російський військових керувати дронами-камікадзе в Криму. Саме ці безпілотники завдали значних ударів по українській інфраструктурі в перші тижні жовтня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини