Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський розповів про плани ворога і повідомив, що відбувається на Харківщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів про плани ворога і повідомив, що відбувається на Харківщині

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні повідомив про те, що на Харківщині йде контрнаступ. При цьому віні підкреслив, що ворог активізувався на Сумщині та Чернігівщині, адже хоче відтягнути сили з Донеччини

13 травня 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

За словами Володимира Зеленського, у Харківській області триває контрнаступ Сил оборони. Зокрема, він проходить біля Вовчанська. Президент повідомив, що за цей напрямок відповідає бригадний генерал Михайло Драпатий. Він знаходиться безпосередньо на місці бойових дій. Також, за словами президента, генералові надають необхідні сили та засоби ураження.

Зеленський розповів про плани ворога і повідомив, що відбувається на Харківщині

Володимир Зеленський

Зеленський повідомив, що Сили оборони на Харківщині ефективно знищують ворожу піхоту та її техніку.

Окрім того, президент повідомив, зо зараз фіксується активність ворога на Сумщині та в Чернігівській області. Там намагаються прорватися ворожі ДРГ. Їм відповідають вогнем.

Зеленський каже, що задум окупантів є очевидним, вони намагаються відтягнути Сили оборони від Донецької області, щоб мати там успіх. Проте, додав президент, в полі посиленої увагу військових знаходяться Краматорський, Покровський та Купʼянський напрямки.

Президент також підкреслив, що зараз основним завданням Сил оборони є перешкоджання планам ворога розширити військові дії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що окупанти змогли захопити кілька сіл в так званій сірій зоні, які знаходяться за 200 метрів від кордону. Як повідомив військовий оглядач Олександр Коваленко, в цих селах не проживали люди, там також не знаходилися і військові. Саме тому окупанти і змогли їх захопити. А от розширити свій "успіх" і захопити Вовчанськ окупанти не зуміли, оскільки там уже наткнулися на оборонні рубежі та шалений спротив українських військових.

Окрім того, в Генштабі також повідомили про те, що Сили оборони мають успіх у Вовчанську і ведуть зачистку околиць міста.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини