Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Генштабі порадували інформацією з Харківщини. На що напоровся ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

В Генштабі порадували інформацією з Харківщини. На що напоровся ворог

Сили оборони завдали по російським загарбникам на Харківщині вогневе ураження. Як повідомляють в Генштабі ЗСУ, військові потіснили ворога і проводять зачистку на північних околицях Вовчанська

13 травня 2024, 20:19 comments1912
Поділіться публікацією:

Станом на 17 годину на Харківському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 12.

В Генштабі порадували інформацією з Харківщини. На що напоровся ворог

Війна в Україні

"Наші підрозділи завдали вогневого ураження по противнику, потіснили його та проводять заходи зачистки на північній околиці населеного пункту Вовчанськ",
— заявили в Генштабі.

Там також повідомили, що розпочалось бойове зіткнення в районі населеного пункту Стариця.

При цьому відомо, що загальні втрати окупантів становлять 106 осіб, 25 одиниць озброєння та військової техніки.

Разом з тим, як повідомив військовий оглядач Олександр Коваленко в ефірі Freedom, насправді окупанти змогли зайти тільки в села, які знаходяться за 200 метрів від кордону з РФ. Мова йде про села Стрілеча та Пильна. За його інформацією, в цих селах відсутні жителі, також там не було військових та оборонних споруд, бо їх там просто нереально було звести. Час-від-часу ці села відвідували патрулі. Цією ситуацією скористалися вороги і зайшли в ці населені пункти.

При цьому, каже Коваленко, окупанти планували протягом доби захопити Вовчанськ а Липці, але там напоролися на лінію оборони військових і шалений спротив. Саме тому, підкреслив експерт, ворожа армія і не може розвинути свій "успіх".

Оскільки ворог не може захопити Вовчанськ і Липці, він почав тероризувати мирне населення і обстрілювати мирні села зі всього, в тому числі застосовуючи тактичну авіацію та КАБи.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що всі, буцімто, успіхи росіян в Харківські області – це на 90% ворожа ІПСО. Експерти стверджують, що її ціль – посіяти паніку серед українців та змусити їх вірити в те, що Росія, буцімто, непереможна. Саме тому експерти порадили українцям вибиратися із "вмиральної ями" і не бути жертвами ворожої пропаганди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини