Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пропаганда РФ щодо Харківщини загнала українців у «вмиральну яму». Як цьому протидіяти
commentss НОВИНИ Всі новини

Пропаганда РФ щодо Харківщини загнала українців у «вмиральну яму». Як цьому протидіяти

Ситуація на Харківщині не є катастрофічною, заявив у Телеграмі політолог Юрій Богданов. За його словами, 90% інформації щодо подій там, є ворожою ІПСО, яка загнала українців у «вмиральну яму»

13 травня 2024, 19:33
Поділіться публікацією:

У Харківській області глобально не відбувається нічого несподіваного чи раптового для Сил оборони, підкреслив політолог Юрій Богданов. За його словами, росіяни почали рух саме звідти, звідки і очікувало командування.

Пропаганда РФ щодо Харківщини загнала українців у «вмиральну яму». Як цьому протидіяти

Війна в Україні

"І — судячи з реакції командування — хоч і були виявлені певні слабкі ланки, їх швидко усунули і ситуація в цілому контрольована. Чи можуть бути слабкі місця, навіть якщо ти очікуєш удару? Так, звісно. Ви ніколи не виявити слабких ланок без тестування на удар",
- підкреслив експерт.

Окрім того, за його словами, в сірій зоні не може бути ніяких укріплень, тому їх там і не було.

"Чому деякі політизовані особи цим “обурюються”? Бо вони політизовані особи і продовжують політичну боротьбу у тій чи іншій формі.  Чи є ситуація від того катастрофічною, а ворог непереможним? Ні. По обом пунктам – ні",
— заявив Богданов.

За його словами, всі успіхи росіян по всім напрямкам — це рух на кілька кілометрів в межах можливостей, які відкриваються їм через брак у нас техніки і боєприпасів в першу чергу. 

Окрім того, експерт підкреслив, що приблизно 90% всієї паніки і істерики — російські ІПСО, на які треба реагувати відповідно. 

"Бо їх задача звалити нас психологічно, і якщо ви відчуваєте що на вас це працює — вибирайтесь з вмиральноі ями",
- відзначив Богданов.

Експерт дав кілька порад "як не збожеволіти". По-перше, він радить не слухати експерті та зведення із фронту в режимі 24 на 7.

"По-перше, ви рано чи пізно у своїй голові кожен рух росіян на 300 метрів — 1 км перетворюєте у апокаліпсис і зводите себе з розуму.  По-друге, замість витрачати час на роботу і допомогу фронту — витрачаєте його на риття вмиральної ями. А це контрпродуктивно",
- підкреслив експерт.

За його словами, ситуація на фронті зміниться або, коли росіяни виснажаться — а це рано чи пізно станеться, або коли ми отримаємо достатньо зброї і поточна мобілізація, яка дійсно непогано розгорнулася, дасть перше відчутне поповнення.

"Якщо перша група факторів (виснаження ворогу) співпадає з позитивним тредном у нас — вони ще і відкотяться добряче.  Чи є приводи для оптимізму по попередньому абзацу? Є. Але на це потрібні тижні або навіть місяці. Її треба пройти з мінімальними втратами людей і техніки"
, — підкреслив Богданов і додав, що саме тому зараз Сили оборони в активній обороні, єдино можливому для України сценарії зараз.

"Тому тримайте голову холодною. Цей цикл завершиться. Почнеться новий", — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в опозиції нещадно критикують владу за ситуацію в Харківській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини