Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський розповів чи варто українцям повертатися в Харків
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів чи варто українцям повертатися в Харків

Президент Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з нідерландським прем’єром Марком Рютте відзначив, що Харків ще не є настільки захищеним, щоб він рекомендував людям повертатися у це місто

1 березня 2024, 19:43 comments1219
Поділіться публікацією:

За його словами, наразі ситуація така, що місто не є захищеним від ударів росіян, тому він не може рекомендувати повертатися туди після евакуації.

Зеленський розповів чи варто українцям повертатися в Харків

Володимир Зеленський

Як підкреслив президент, коли місто буде добре захищене від ударів, то українці отримають відповідний сигнал від військових.

При цьому Володимир Зеленський додав, що захист Харкова від російських загарбників потребує комплексного підходу.

"Можна довго говорити про те, чим збивати С-300. Ми розуміємо, чого не вистачає. Ми знаємо, які високі ризики, коли за хвилину ракета потрапляє в цивільну ціль. Ми розуміємо, що тут треба комплексний захист",
- сказав президент.

За його словами, в першу чергу треба посилювати в регіоні систему протиповітряної оборони. Окрім того, додав Зеленський, необхідно якнайдалі відтіснити росіян. Якщо цього не зробити, додав очільник України, то захистити Харків буде складно.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що росіяни хочуть захопити Харків, Дніпро і Запоріжжя, оскільки ці міста є бюджетоутворюючі. Якщо бюджет України не буде поповнюватися, то не буде грошей, щоби забезпечувати всіх необхідним військовим. А отже оборона країни ослабне, і росіяни це розуміють. Разом з тим військові експерти відзначають, що для прориву Харкова потрібне угрупування ворога чисельність не менше 500 тис. чоловік. Наразі воно не формується.

Також портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові президент Володимир Зеленський та прем’єр Нідерландів Марк Рютте підписали двосторонню угоду про безпекові гарантії терміном на 10 років. Також Нідерланди пообіцяли надати Україні військову допомогу в тому числі посилити ППО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини