Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт розповів, чому Росія хоче захопити Дніпро, Харків і Запоріжжя
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, чому Росія хоче захопити Дніпро, Харків і Запоріжжя

Почали ходити чутки про те, що Росія націлилась на захоплення таких великих українських міст, як Дніпро, Харків та Запоріжжя. Як відзначив в ефірі Radio NV військовий експерт Іван Ступак, РФ хоче нанести втрати економіці України

1 березня 2024, 18:52 comments6079
Поділіться публікацією:

Як підкресли Іван Ступак, саме ці три міста є бюджетоутворюючими. На цих територіях працюють великі виробництва, промисловість. Якщо РФ зможе захопити ці міста, то нанесе надзвичайно великий удар бюджету України, вважає експерт.

Експерт розповів, чому Росія хоче захопити Дніпро, Харків і Запоріжжя

Іван Ступак

При цьому він підкреслив, що власне українські гроші йдуть на війну, на виплату зарплат військовим, на закупівлю необхідного озброєння. Іноземні гроші використовуються виключно на мирні цілі – на зарплату бюджетникам та різні соціальні програми.

Тобто, підкреслює Ступак, якщо Україна втратить доступ до великих підприємств, то з ними втратить і кошти, за допомогою яких фінансує свої військо і це прекрасно розуміють в Росії.

При цьому експерт відзначив, що не відомо чи Росія захопить ці міста, але обстрілювати їх, знищувати домівки людей точно буде. Експерт не виключив, що багато українців змушені будуть переїжджати на більш безпечні території чи взагалі за кордон.

Разом з тим військовий оглядач Олександр Коваленко не вірить в те, що Росія найближчим часом, наприклад, зможе захопити Харків. За його словами, для цього окупанти мають сформувати 400 – 500 тисяч військових на початковому етапі прориву та входу в саме місто. За його словами, наразі не видно, щоби така кількість військових формувалась для наступу.

При цьому військовий експерт Олександр Мусієнко закликає не нагнітати паніку довкола бажання росіян захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя. При цьому Коваленко вважає, що через розповсюдження такого роду інформації країна-агресор вчиняє психологічний тиск на українців.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін окрилений успіхами на фронті пообіцяв, що війна в Україні буде продовжуватися і далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини