Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський розповів Блінкену, що негайно потрібно Україні для захисту Харкова
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів Блінкену, що негайно потрібно Україні для захисту Харкова

Володимир Зеленський закликав держсека США Ентоні Блінкена надати зброю для захисту цивільних українців на сході країни.

14 травня 2024, 13:52
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Вранці 14 квітня з неанонсованим візитом в Україну прибув держсекретар США Ентоні Блінкен. Американський посадовець зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, з яким обговорив питання війни в Україні.

Зеленський розповів Блінкену, що негайно потрібно Україні для захисту Харкова

Володимир Зеленський та Ентоні Блінкен. Фото з відкритих джерел

Під час зустрічі Володимир Зеленський заявив про негайну необхідність України мати кілька систем ЗРК Patriot для захисту Харкова та області.

"Це найбільша проблема для нас. Нам дійсно потрібно сьогодні 2 ЗРК Patriot для Харкова та Харківської області. Тому що люди постійно страждають від обстрілів. Цивільні страждають від російських ракет", — сказав Зеленський.

Крім питання про поставки зброї Зеленський з Блінкеном також обговорили Саміт миру та гарантії безпеки для України.

Нагадаємо, що 10 травня США офіційно повідомило про новий пакет допомоги Україні на 400 млн доларів. До цього пакету увійшли ракети для установок Patriot, NASAMS, а також боєприпаси для HIMARS та Stinger.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що держсекретар США Ентоні Блінкен під час брифінгу у Білому домі визнав помилки, які допустили Сполучені Штати. За його словами, через затримку у рішенні Конгресу щодо допомоги, Україна зазнала втрат, а росіяни отримали перевагу на полі бою.

Також "Коментарі" писали про очільника ГУР Кирила Буданова, який розповів, що російські сили закінчать активний наступ на Харків, проте, за його словами армія РФ розпочне дії в бік Сум на півночі країни. Через загрозу наступу та обстріли у Сумській області оголосили про  добровільну евакуацію з двох міст, що знаходяться поруч з кордоном РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини