Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський розкрив деталі щодо обміну полоненими між Україною та РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розкрив деталі щодо обміну полоненими між Україною та РФ

Зеленському представили стратегію повернення українців із російського полону

15 серпня 2024, 16:51 comments3563
Поділіться публікацією:

На засіданні Ставки Верховного головнокомандувача була представлена стратегія повернення українських громадян з російського полону. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, зазначивши, що це питання містить багато "делікатних деталей".

Зеленський розкрив деталі щодо обміну полоненими між Україною та РФ

Володимир Зеленський

Як підкреслив президент, наразі є багато нюансів, зокрема щодо формування списків і роботи з міжнародними партнерами.

Володимир Зеленський також повідомив, що доручив Головному управлінню розвідки Міністерства оборони, Міністерству внутрішніх справ, Службі безпеки України та Збройним силам України надати громадськості важливу інформацію про те, як відбувається процес повернення полонених.

"Також я доручив залучити до цієї роботи громадські організації рідних українських військових та цивільних, які зараз в полоні. Таке посилення довіри потрібне. Все буде представлено на брифінгу", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що Росія звернулася до України із запитом щодо обміну полоненими. При цьому раніше експерти відзначали, що ЗСУ захопили у Курській області "жирні фігури", яких Росія точно захоче обміняти.

Окрім того, як розповів військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, у військових, які працюють на Курщині уже закінчується синій армо-скотч. Таким чином він натякнув на те, що в полоні у ЗСУ знаходяться дуже багато російських військових. При цьому експерт відзначив, що мова йде не про сотні полонених, а тисячі. Більшість із них – російські строковики.

При цьому західні ЗМІ повідомили, що Україна та РФ почали переговори щодо обміну полоненими.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини