Головна Новини Суспільство події Непридатні дрони для ЗСУ: як бізнесмен намагався заробити на війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Непридатні дрони для ЗСУ: як бізнесмен намагався заробити на війні

СБУ розкрила махінації з постачанням бракованих дронів для ЗСУ: бізнесмен з Київщини привласнив мільйони

15 серпня 2024, 14:05
Поділіться публікацією:

У справі про масштабну корупцію з постачанням FPV-дронів для потреб Збройних Сил України розкрито нові деталі. Служба безпеки України спільно з Національною поліцією викрили директора приватної компанії, який внаслідок махінацій з державними коштами поставив ЗСУ тисячу неякісних безпілотників, привласнивши при цьому майже третину коштів з укладеного контракту на суму 16,4 млн грн.

Непридатні дрони для ЗСУ: як бізнесмен намагався заробити на війні

СБУ розкрила махінації з постачанням бракованих дронів для ЗСУ

На початку 2023 року підприємець з Київської області виграв тендер Нетішинської міської ради на постачання 1 тис. FPV-дронів для української армії. Замість високотехнологічних безпілотних літальних апаратів ЗСУ отримали техніку, обладнану відеокамерами та передавачами нижчої якості, що не відповідали технічним специфікаціям. Це було встановлено під час аудиту та спеціальної експертизи, ініційованих після зафіксованих скарг військових.

Непридатні дрони для ЗСУ: як бізнесмен намагався заробити на війні - фото 2

Слідчі встановили, що власник компанії штучно занизив вартість виробництва дронів, внаслідок чого вартість "накрутки" на кожному пристрої становила від 4 до 7,5 тис. грн. 

В ході розслідування було зібрано достатньо доказів для оголошення підозри директору компанії.

“На підставі доказової бази йому оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану в особливо великому розмірі). Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, — йдеться в повідомлення ЗСУ.

Непридатні дрони для ЗСУ: як бізнесмен намагався заробити на війні - фото 3

Читайте також на порталі “Коментарі” — Служба безпеки України оприлюднила нові докази у справі корупції, де фігурантом є заступник міністра енергетики. За даними слідства, чиновник вимагав хабар у розмірі 500 тисяч доларів за передачу гірничо-видобувного обладнання з прифронтових шахт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/12626

Новини