Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський пояснив, чому Україна все ще не може розпочати контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський пояснив, чому Україна все ще не може розпочати контрнаступ

Президент Зеленський заявив, що анонсований контрнаступ ЗСУ ще не почався через недостатню кількість постачань озброєння від партнерів України

25 березня 2023, 10:05
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що вже настала весна і погодні умови починають покращуватись, українська армія все ще не може розпочати свій контрнаступ, який панувався раніше. Головна причина, чому так відбувається в тому, що Україна досі так і не одержала всіх обсягів обіцяного раніше союзниками наступального озброєння. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю японському виданню "The Yomiuri Shimbun" зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський пояснив, чому Україна все ще не може розпочати контрнаступ

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Глава української держави пояснив це тим, що Київ все ще чекає на постачання танків, артилерії та американських реактивних систем залпового вогню.

"Ми ще не можемо почати, без танків, артилерії та HIMARS, ми не можемо відправити хоробрих солдатів на лінію фронту", — заявив лідер українців, говорячи про недостатність західних постачань озброєнь.

У свою чергу, Зеленський описав ситуацію на Донбасі вкрай складною і повторив, що причина цього – брак боєприпасів. Україна дуже потребує постачання боєприпасів і винищувачів від партнерів.

Також президент зазначив, що російські військові щодня використовують утричі більше боєприпасів, ніж ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи ведеться підготовка до переговорів України та Китаю на найвищому рівні: Володимир Зеленський зняв інтригу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чим більше весна вступає у свої права, тим більше звучать розмови про великий контрнаступ ЗСУ, що наближається . При цьому від багатьох лідерів у Європі можна почути думку, що українська армія матиме лише одну можливість провести цей наступ, тому його потрібно ретельно підготувати. Чи так це? І за яких обставин НАТО може відкрито втрутитися у війну? У цих питаннях видання "Коментарі" розбиралося, зібравши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 березня 2023, 10:46

Причини з вини інших. Росія змогла перевести себе на військові рейки. США і ЄС збільшують, а Україна під керівництвом карликової хунти вождя всесвіту і нікчемного Шмигаля від Ріната - ні. Створили країну не для життя і розвитку, а для роздратування і шкоди сусідам УПА-екстремізмом і в очікуванні розкрадання репарацій.


Новини