Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський повідомив, скільки насправді снарядів отримала Україна від ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський повідомив, скільки насправді снарядів отримала Україна від ЄС

Україна не отримала від Європейського Союзу стільки снарядів, скільки він обіцяв, про це на прес-конференції з прем'єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим сказав президент Володимир Зеленський, передає портал «Коментарі»

26 лютого 2024, 17:06
Поділіться публікацією:

Як повідомив Володимир Зеленський, Європейський Союз обіцяв Україні мільйон снарядів. Проте, як підкреслив президент, Україна отримала навіть не 50% від цієї кількості, а близько 30%.

Зеленський повідомив, скільки насправді снарядів отримала Україна від ЄС

Володимир Зеленський

При цьому раніше представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель обіцяв, до березня Євросоюз передасть Україні 524 000 снарядів. Тобто це 52% від поставленої цілі.

Окрім того, наприкінці січня агентство Bloomberg повідомляло, що Європейський Союз не зможе надати обіцяний мільйон снарядів Україні до 1 березня. До цього часу, за інформацією видання, Україна зможе отримати максимум 600 тисяч боєприпасів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією німецьких ЗМІ, у Берліні що два тижні проходять зустрічі експертів, які обдумують, де взяти боєприпаси для України і яким чином можна домовитися про поставки. Зокрема, ця група звернула увагу на Індію, у якої великий запас снарядів. Начебто Німеччина почала з нею таємні переговори, оскільки Нью-Делі підтримує дружні стосунки з Росією. Обговорюється можливість продажу боєприпасів посередникам, які в подальшому передадуть їх Україні.

Разом з тим, міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україна отримує 50% озброєння з затримками. Крім того, постійно існує брак боєприпасів. Очільник МЗС України Дмитро Кулеба закликав європейські країни заборонити експорт боєприпасів в інші країни та перенаправити їх до України. Кулеба звернувся до європейських країн з закликом надати Україні більше боєприпасів для захисту Європи. На його думку, всі контракти на експорт боєприпасів, вироблених в Європі, до третіх країн мають бути призупинені, і всі такі боєприпаси мають бути направлені в Україну. Кожен патрон, вироблений в Європі, повинен служити для захисту Європи, сказав очільник МЗС.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини