Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський назвав зброю, яку хоче взяти в оренду у Заходу на зимовий період
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав зброю, яку хоче взяти в оренду у Заходу на зимовий період

Президент України звернувся з проханням надати в оренду системи протиповітряної оборони.

6 листопада 2023, 09:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський закликав українських партнерів на зимовий період надати в оренду кілька систем протиповітряної оборони для захисту від російських атак. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю Зеленського для видання NBC News.

Зеленський назвав зброю, яку хоче взяти в оренду у Заходу на зимовий період

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський розповів, що наразі Україна має недостатню кількість ППО, тому Росія має контроль над небом. За словами президента у випадку з достатньою кількістю систем протиповітряної оборони українські сили підуть вперед. Однак зараз, за словами Зеленського, Україна не може використовувати людей як м’ясо, що своєю чергою робить керівництво у Кремлі.

Зеленський пояснює, що потрібно довго чекати поки Україна отримає винищувачі F-16, зокрема це стосується термінів навчання та тренувань. Президент стверджує, що вирішальне рішення у цьому випадку ППО, а саме спільне виробництво протиповітряних систем оборони. Поки вони будуть виготовлятись Зеленський закликав світ надати ППО в оренду.

"Наше повідомлення світу, США, Європі, Азії: дати нам кілька систем протиповітряної оборони, просто орендувати їх, орендувати на цей період, особливо взимку. Зима — це дуже складний період", — заявив Володимир Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського заявили про ще більш похмуру, масштабну та криваву війну.

Також "Коментарі" писали про українського бригадного генерала Сергія Баранова, який розповів, що Росію очікують серйозні проблеми найближчим часом через масштабні атаки безпілотників по її території.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини