Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський назвав два шляхи завершення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав два шляхи завершення війни в Україні

Президент зазначив, що представлений пакет перемоги, який він представляє американському президенту, може стати основою для надійного миру та повної реалізації Формули миру

13 вересня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:

Завершення війни з Росією можливе лише двома шляхами: силовим витісненням окупаційних військ чи дипломатичним процесом, що передбачає повне звільнення українських територій. Нічого третього тут не дано. Як передає портал "Коментарі", таку заяву, виступаючи на Ялтинській Європейській стратегії (YES), зробив глава української держави Володимир Зеленський.

Зеленський назвав два шляхи завершення війни в Україні

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Президент зазначив, що саме від позиції США, як ключового партнера Києва, залежить зміцнення обороноздатності України та посилення її позицій на шляху до перемоги.

"Такі загарбницькі війни, як війна Росії проти України, можуть закінчитися справедливо кількома шляхами: або армію-окупанта витісняють силою, або дипломатією, що гарантує збереження реальної незалежності країни та її очищення від окупації. І в першому, і в другому випадку Україна потребує сильних позиціях. Із цим можуть допомогти Сполучені Штати", – висловився лідер українців.

Президент нагадав, що багато залежатиме від того, як президент США відреагує на той план перемоги, який він представить. Цей план може стати основою для надійного миру та повної реалізації Формули миру.

Зеленський висловив думку, що будь-які ілюзії щодо можливості домовитися з Москвою чи визначення нових "червоних ліній" лише затягують конфлікт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — таке не можна пробачати: Зеленський знову звернувся до партнерів із закликом

Також видання "Коментарі" повідомляло – представник МЗС РФ Марія Захарова прокоментувала критику президента України Володимира Зеленського щодо бразильсько-китайського "мирного плану" закінчення війни. Захарова повторила наративи Кремля про "залежність" України від країн Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини