Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський: "Ми не погодимося на заморожений конфлікт"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський: "Ми не погодимося на заморожений конфлікт"

Президент України в інтерв'ю Британській мовній корпорації розповів про своє бачення нинішньої військової ситуації та перспектив вступу України до НАТО

21 червня 2023, 23:35
Поділіться публікацією:

Україна не погодиться на мирні переговори з Росією, допоки РФ не залишить усі окуповані території. Про це президент України Володимир Зеленський розповів Бі-бі-сі в інтерв'ю, записаному 20 червня.

Зеленський: "Ми не погодимося на заморожений конфлікт"

Володимир Зеленський

Напередодні нинішнього українського наступу низка західних ЗМІ обережно називала його головною метою забезпечення Україні максимально вигідних умов для майбутніх мирних переговорів із Росією. Ця теза – і це підтвердив Володимир Зеленський в інтерв'ю Бі-бі-сі – входить у суперечність із офіційною позицією Києва.

"З Росією ми ніколи не сядемо, хто б там не був президентом, за стіл переговорів, якщо вони будуть на нашій території", — заявив він, уточнивши, що ця позиція охоплює, зокрема, і територію анексованого Росією у 2014 році Кримського півострова. За словами Зеленського, переговорний процес, розпочатий до повного виведення російських військ з української території, переведе статус конфлікту в заморожений і в нову велику війну в перспективі – подібно до того, як Мінські угоди не запобігли переростанню конфлікту на Донбасі у нинішню повномасштабну агресію Росії проти України.

"Куди б ми не просунулися в контрнаступі, ми не погодимося на заморожений конфлікт... І я знаю, чим дихає народ. Українці не погодяться вдруге на заморожений конфлікт. Це пастка, — сказав Зеленський. — Я думаю, що (у Росії) вже є представники, які розуміють, що вони розпочали війну, і це їхня кривава помилка. Вони розуміють, що вони остаточно програють цю війну. Тому вийти – це менша кількість жертв. Поки вони не вийдуть, не буде жодного формату переговорів із ними".

Зеленський також вперше прокоментував заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що на саміті Альянсу, який відбудеться у липні у Вільнюсі, Україна не отримає запрошення приєднатися до НАТО.

"Погана реакція… Послухайте, не вибивайте у нас фундамент з-під ніг… Те, що нам дадуть запрошення – це фундамент. У будь-якому випадку це технічне запрошення, і це не означає, що ми завтра будемо в НАТО. Але важливо, щоб в Україні люди знали, що в майбутньому вони будуть у НАТО, що країни-партнери – це дійсно партнери та друзі, які не лише постачають зброю, а й підставляють плече та бачать нас у майбутньому", — зазначив він.

"Якщо ти сусід Росії, ти в небезпеці. Якщо ти сусід Росії, тобі краще бути в НАТО", — наголосив він.

Тим часом, Кремль узяв курс на створення "зони смерті" в Україні.

У доньки Путіна знайшли віллу в Австрії.

А у Львові запланували секс-тренінг для посадовців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

украинец

21 червня 2023, 22:59

сдохни ЗЕпидар


Новини