Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський дорікнув Червоному Хресту за бездіяльність
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський дорікнув Червоному Хресту за бездіяльність

"Зараз потрібна чітка і швидка реакція світу на те, що відбувається", - заявляє Володимир Зеленський про наслідки підриву Каховської ГЕС та катастрофічне затоплення Херсонщини

7 червня 2023, 23:47
Поділіться публікацією:

В своєму вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський дорікнув Міжнародному комітету Червого Хреста за їх байдужість та бездіяльність до трагедії Херсонщини та України. Про це повідомляють "Коментарі".

Зеленський дорікнув Червоному Хресту за бездіяльність

Емблема Міжнародного комітета Червоного Хреста

"Зараз потрібна чітка і швидка реакція світу на те, що відбувається. Навіть неможливо встановити достеменно – скільки людей на окупованій тимчасово території Херсонщини можуть загинути без порятунку, без питної води, без їжі, без медичної допомоги. Наші військові та спецслужби настільки, наскільки це можливо, попри обстріли – рятують людей. Але потрібні масштабні зусилля. Потрібно, щоб міжнародні організації – такі, як Міжнародний комітет Червоного Хреста, – негайно долучилися до рятувальної операції та допомогли людям саме на окупованій частині Херсонщини", — заявив Зеленський. 

"Кожна загибла людина там – це вирок наявній міжнародній архітектурі, міжнародним організаціям, які розучилися рятувати життя. Якщо зараз міжнародної організації немає в зоні цієї катастрофи – значить, її взагалі немає, значить, вона недієздатна. Усі відповідні звернення України, нашого уряду – є", — заявив також президент України.

Нагадаємо, що міжнародна спільнота надала комітету унікальні повноваження, які базуються на міжнародному гуманітарному праві Женевських конвенцій, для захисту жертв міжнародних і внутрішніх збройних конфліктів. В офіційних документах МКЧХ значиться, що: "Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) є неупередженою, нейтральною та незалежною організацією, чия самостійна гуманітарна місія полягає в захисті життя та гідності жертв війни та ситуацій внутрішнього насильства та надання їм допомоги".

Відповідно до Женевської конвенції, Червоний хрест, Червоний півмісяць та Червоний кристал є емблемами, які забезпечують захист військової медичної служби та органів допомоги цивільному населенню у збройних конфліктах, і їх слід розміщувати на гуманітарних та медичних транспортних засобах та будівлях. Оригінальна емблема, яка має червоний хрест на білому фоні, є точною зворотньою стороною прапора Швейцарії. Пізніше доповнено двома іншими — Червоним півмісяцем і Червоним кристалом.

Тим часом, стало відомо про перших загиблих від підтоплення в окупованих Олешках на Херсонщині.

Російські добровольці відповіли на питання, чий Крим.

А експерти пояснили, чому Ердоган розкрив усі карти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини