Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо про перших загиблих від підтоплення в окупованих Олешках на Херсонщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо про перших загиблих від підтоплення в окупованих Олешках на Херсонщині

Про загиблих повідомив міський голова Олешок

7 червня 2023, 22:51
Поділіться публікацією:

Міський голова тимчасово окупованих Олешок на лівому березі Херсонщини Євген Рищук повідомив, що є інформація про перших загиблих у місті від підтоплення внаслідок підриву росіянами Каховської гідроелектростанції. Про це повідомляють "Коментарі".

Стало відомо про перших загиблих від підтоплення в окупованих Олешках на Херсонщині

Перші наслідки підриву Каховської ГЕС

За його даними, наразі відомо про трьох загиблих в Олешках. Він також розповів, що місто затоплено на 90%.

Тим часом, мерія Енергодара порадила жителям залишити місто.

Перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк у коментарі проєкту Радіо Свобода "Новини Приазов'я" заявив, що оскільки ситуація на Запорізькій АЕС може вийти з-під контролю у будь-який момент, жителям прилеглого Енергодара краще залишити місто. Разом з тим, голова Запорізької ОВА Юрій Малашко закликав мешканців регіону зберігати спокій та запевнив, що ситуація на ЗАЕС під контролем фахівців.

Розслідування підриву Каховської ГЕС: експерти пояснюють, чому Ердоган розкрив усі карти.

Директор Центру Близькосхідних досліджень Ігор Семиволос вважає, що ми бачимо спробу Ердогана уникнути якихось політичних заяв, зіграти в нейтральність, бути ніби об'єктивним, пройти між крапельками.

"І він тут підігрує генсеку ООН, який із подібною концепцією виступав учора, – зазначає експерт. – При цьому очевидно, що повна відповідальність за те, що сталося, лежить на РФ. Під її контролем знаходилася ця територія, включаючи ГЕС. Україна вже навела безліч аргументів, чому все, що сталося – справа рук саме окупаційної армії. Сподіваюся, незабаром з'являться докази від американців. Про це вже було заявлено. А тамтешні аналітики вбачають у знищенні Каховської ГЕС саме російський слід. Тож я не бачу жодних підстав для проведення інспекцій на кшталт тієї, що пропонує президент Туреччини", – каже Ігор Семиволос. 

А посол США очікує на правильний вибір Китаю у війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини